Ridley Scott ne staje, u planu 6 filmova o Alienu, znamo ime idućeg nastavka

Ne ispušta franšizu iz svojih ruku.

Napisao  Subota, 18 Ožujak 2017

Ridley Scott, u sklopu promocije za nadolazećeg Aliena, „Covenant“, u razgovoru za Fandango otkrio je mnoštvo detalja o budućnosti franšize, a da nije bilo njegove glavne heroine iz „Covenanta“, Katherine Waterston, možda bi mu pobjegla i pokoja riječ previše.

Scott je očito vrlo uzbuđen što je franšiza ponovo u njegovim rukama jer kako drugačije opisati izjave poput „Ako stvarno želite franšizu, mogu nastaviti s još šest filmova. Ne zatvaram to poglavlje opet. Nema šanse.“

Već otprije znamo kako se nam se iza „Covenanta“ sprema novi nastavak, a Ridley kaže kako moraju pretpostaviti kako će „Alien: Covenant“ biti uspješan i biti spremni odmah za novi nastavak. „Ne želite razmak od dvije godine, tako da ću biti spreman za novi nastavak već iduće godine.“

No možda i najzanimljiviji dio razgovora je onaj u kojem nam je otkrio ime idućeg nastavka i smjestio ga kronološki u timeline ostalih filmova. Tako sad znamo kako će ime nastavka biti „Alien: Awakening“ i kako će se vremenski odvijati između „Prometheusa“ i „Covenanta“.

„Bit će još jedan nastavak prije nego doslovno i logično dođemo točno ispred originalnog Aliena.“ Za kraj je dodao kako sve ovo zavisi od uspjeha (financijskog) nadolazećih filmova.

Mi vas još jednom podsjećamo kako nas film u kinima očekuje 18. svibnja, a dotad vam preporučamo da se prisjetite originalna četiri filma i uživate još koji put u službenom traileru.

 

jeedah
2017 Ožu 18 09:18:05 PM
Zato me strah da ce Covenant bit maltene isti ko Prometheus bez nekog velikog napretka u radnji. Iako je meni osobno Prometheus odlican film, al stvarno bi me nazivciralo da opet gledam skoro isti film. U svakom slucaju dao bog da uspije film i po pitanju kvalitete i gledanosti.
Zero
2017 Ožu 19 12:44:42 PM
Pa vidjelo se iz isječaka da će Covenant mnogo više ciljati na rekreiranje prvog Aliena. Što je ok. Samo ne znam koliko će se ovo moći "musti" i je li Ridley stvarno ozbiljan s izjavom da želi toliko nastavaka. Jednom kad se otkrije cijela priča o alienima, izgubit će na horor elementu. Zadržavanje osjećaja nepoznatog i stravičnog je jedna od osnovnih premisa horora.
jeedah
2017 Ožu 19 12:56:25 PM
Pa i Prometheus slici na prvog aliena, tko zna mozda je Ridley postao senilan pa je zaboravio da je snimio Prometheusa.
Zero
2017 Ožu 19 01:00:19 PM
Prometheus samo sliči, ali premalo je tu Aliena pa je valjda i to jedan od razloga što su imali drugo ime za film.
jeedah
2017 Ožu 19 01:10:45 PM
Znam, al opet gledamo istu semu, iako je meni to oduvijek bio najdrazi dio serijala. To istrazivanje nepoznatog planeta, tih tajanstvenih brodova, prostorija u njima. I ona jaja kad sam prvi put gledao bas je sve to bilo jezivo. Ma samo nek bude dobar film oprostit cu sve slicnosti.
Raziel
2017 Ožu 19 06:29:56 PM
Ne znam ko još shvata ozbiljno Ridley Scotta kao jednog producenta koji je sposoban praviti filmove kakve je prije znao praviti.

Šta je imao u zadnjih par godina vrijedno spomena?
Martiana?


Uvijek sam se držao one babinjske izreke "starost ludost" tako da i te neke teze i isforsirane priče pred zalazak karijere (što u filmskoj umjetnosti, što i u godinama uopšteno) su mi bezvezne i služe čisto da bi se njegovo ime uklesalo u anale jedne filmske umjetnosti kao neki unikat ili neko novoostvareno djelo sa pogledom na neke filozofske stvari.
A ne konta debil da što ide u krajnosti sa tim stvarima (kao sa Prometheusom) da ga ljudi već počinju olako shvatati.
jeedah
2017 Ožu 19 09:17:58 PM
I Prometheus je dobar sta god netko mislio o tome. SF-ovi mu idu tako da imam povjerenje u njega sto se Aliena tice.
Ulogiraj se da bi komentirao.