„Escape From New York“ remake u planovima, Robert Rodriguez režira?

Još jedan veliki film zasjat će u novom ruhu.

Napisao  Subota, 25 Ožujak 2017

Po tko zna koji put, filmski klasik pao je u ralje holivudskih producenata koji u zadnje vrijeme nikako da prestanu s oživljavanjem istih i njihovom preradom. Tako je sad na red došao „Escape From New York“, film iz 1981. godine u kojem smo gledali Kurta Russela u ulozi Snakea Plisskena (zvuči poznato?).

Pravi film u maniri 80-ih, priča prati Plisskena, osuđenog zločinca koji je poslan da nakon nesreće spasi predsjednika SAD-a iz Manhattna koji je sada cijeli pretvoren u zatvor. Original je režirao i napisao John Carpenter, jedan od majstora žanra, a najnovije vijesti kao prvog kandidata za režisera za remake ističu Roberta Rodrigueza, čovjeka iza filmova poput „Machete“, „Planet Terror“ i „Sin City: A Dame to Kill For“.

Scenarij za remake je napisao Neil Cross, tvorac britanske serije „Luther“, a John Carpenter će na filmu biti izvršni producent.

Gamerima će ovaj film biti najpoznatiji po aluzijama iz Metal Gear Solid serijala, ponajviše iz drugog dijela u kojem sam Solid Snake uzima ime Pliskin, a o fizičkoj i ostalim sličnostima glavnog lika iz ovog filma i Snakea nećemo ni pričati.

Chaky
2017 Ožu 27 10:51:23 AM
Zasto?
Ne vidim potrebu za ovim.

Kao da netko ide raditi remake The Thing. Mislim cemu?
ZoNTrA
2017 Ožu 27 11:08:32 AM
Pa zapravo je i bio. Ili je to bio norveski prequel?
Ulogiraj se da bi komentirao.