Novo u kinima | (20.4.) Svjedočite istinitoj potrazi za El Doradom

I uskočite u srce džungle. 

Napisao/la  A.B. Utorak, 18 Travanj 2017

Colossal, film je Nacha Vigalonda („Timecrimes“), španjolskog režisera koji je još jednom okupio američke glumce i odlučio nam pokazati priču iza katastrofalnih događaja kojima je uzrok mentalni slom glavne „junakinje“. Nju je utjelovila Anne Hathaway, a pridružit će joj se i Jason Sudeikis i Dan Stevens. Ovaj mix akcije, komedije i sci-fija pokupio je prilično dobre kritike, a i sama priča zvuči vrlo zanimljivo, moramo priznati.


The Lost City of Z, film je o Percivalu Fawcettu, britanskom istraživaču koji je 1920-ih nestao nakon što se uputio u potragu za izgubljenim gradom. Grad koji je tražio bio je El Dorado, mitski grad koji golica maštu mnogima već stoljećima. Režiser, ali ujedno i scenarist filma je James Gray („The Immigrant“), a scenarij je napisao po knjizi Davida Granna. Izgleda kako se radi o najboljem Grayevom filmu dosad, jer kritičari ga hvale na sve strane. U glavnoj je ulozi Charlie Hunnam, a postavu zaokružuju Robert Pattinson, Sienna Miller i Tom Holland. Film za sve koje vole pravu avanturu, kojih, moramo priznati ima premalo u svijetu filma.


Obiteljska banda novi je francuski film kojeg imamo priliku gledati u kinima. Jean Reno u glavnoj je ulozi oca koji će se vratiti mnogo godina nakon što je napustio svoje razdvojene kćeri kako bi zajedno s njima ukrao vrijednu Stradivarijevu violinu. Očekivano, radi se o komediji o kojoj više od gore navedenog ne znamo. Ljubitelji Renoa ili francuske kinematografije zato će mu sigurno pružiti šansu.


Da zaokružimo s još jednim europskim filmom, imamo talijanski Perfect Strangers. Film iz 2016. godine, ako je vjerovati iMDB-u vrlo je kvalitetan mix komedije i drame. Priča nas stavlja za stol sa sedmero prijatelja koji odlučuju jedni drugima otkriti sadržaj svojih poruka, e-mailova i poziva. Jer zašto ne??? To će naravno dovesti do ispoljavanja mnogih tajni za koje nisu znali i potencijalnih sukoba. Zvuči zanimljivo, nećemo vam lagati.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.