Novo u kinima | (11.5.) Svjedočite legendi

Na Ritchiejev način.

Napisao/la  A.B. Utorak, 09 Svibanj 2017

Guy Ritchie dokazao nam se kao specijalist za specifičnu, brzo oktansku akciju i sulude zaplete te dijaloge, a na prvi pogled na King Arthur: Legend of the Sword izgleda kako nas ne očekuje ništa drugačije… samo je svijet bitno drugačiji. Očekujemo akciju nabijenu testosteronom i hrpu kotrljajućih glavi na podovima engleskih dvoraca. I sve ostalo što ide uz Ritchiejeve filmove.


Ovaj će tjedan začiniti rumunjska Matura, film o životu mlade obitelji koju će prodrmati napad na njihovu kćer koja se upravo sprema za polaganje mature. Film režisera Cristiana Mungiua o čijem su filmu „4 Months, 3 Weeks and 2 Days“ pisali i Otimači pokupio je dobre kritike, a svi ljubitelji drama, pogotovo onih europskih u istome će sigurno uživati.


„2100., ljudi su napustili zemlju“…op, op zasad zvuči kao zanimljiv SF, idemo dalje… „kolonija ekstravagantnih bića još uvijek preživljava u najdubljem ponoru oceana." lijepo, lijepo... moglo bi bit dobro. "Deep, avanturistička hobotnica posljednja od svoje vrste živi dolje sa svoja dva bezuvjetna prijatelja: Evom, štreberskom i nespretnom ribom, i Alice, neurotičnom škampicom.“ Ah… ipak ne. Radi se o animiranom filmu Oto: Istraživač dubina, koji će, nadamo se, zadovoljiti barem najmlađe.


Ne događa se često da u domaćim kinima imate priliku pogledati korejski film, ali ovoga tjedan to će se promijeniti. The Handmaiden, jedan od uspješnijih korejskih filmova iz prošle godine, priča je o sluškinji koja će svojim planom pokušati poremetiti planove jedne nasljednice. Režiser filma je Chan-wook Park, većini najpoznatiji po sad već kultnom „Oldboyu“. Ako vam to nije dovoljan razlog da pojurite u kino, obratite se našem stručnjaku za korejsku kinematografiju, Kapelici.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.