Potražnja za glazbom Linkin Parka u vrtoglavom je porastu

Nakon samoubojstva Chestera Benningtona, događa se nešto čemu smo već toliko puta svjedočili.

Napisao  Utorak, 25 Srpanj 2017

Kad je glazba u pitanju, dovoljno je prisjetiti se Chrisa Cornella, Lemmyja Kilmistera, Chucka Berryja ili Davida Bowieja. Nakon smrti svakog od njih rasla je i prodaja njihove glazbe, bilo aktualnih albuma, neobjavljenih snimaka ili glazbe koja je tek bila u pripremi za izdavanje.

Porast za više od 5000%

Kao što smo u naslovu napisali, čini se da je smrt bolja od bilo koje marketinške tehnike, pa se isto događa i nakon što je s ovog svijeta otišao pjevač Linkin Parka. Tako je 20. srpnja, na dan Chesterovog samoubojstva, prodaja albuma i pjesama benda porasla za 5332%, u odnosu na dan ranije, piše Billboard.

Ako se to prebaci u brojke, 20. srpnja prodana ja 21.000 albuma, a ukupan broj preuzimanja pojedinačnih pjesama dosegnuo je 90.000. Za usporedbu, dan ranije nije prodano niti 1000 albuma, uz 2.000 preuzimanja pjesama.

 

Pjesma "In the End" 20. srpnja preuzeta je 11.000 puta.

Budućnost zasad neizvjesna

Budućnost samog benda još uvijek nije poznata, ne znamo hoće li se tražiti zamjena za Chestera (doduše, to ne bi bio potpuno neočekivani razvoj situacije), no znamo da je promotivna turneja aktualnog albuma “One More Light” otkazana.

Icek™
2017 Srp 25 06:18:26 PM
U prvoj rečenici nisi naveo i Princa, neoprostivo...
Ulogiraj se da bi komentirao.