Novo u kinima | (5.10.) Povratak legendarnog Blade Runnera bit će spektakularan

Jedva čekamo.

Napisao  Ponedjeljak, 02 Listopad 2017

35 godina prošlo je od originalnog „Blade Runnera“, jednog od najkultnijih filmova ikad. Pred koju godinu kad se saznalo za novi nastavak more skepse preplavilo je sve news portale. Onda smo saznali da će kormilo preuzeti Denis Villeneuve i mnogi su odahnuli dok je i dalje ostao velik broj onih koji su bili razočarani što se dira u ostavštinu originala. Napokon smo dočekali i sam izlazak, a prve kritike su fantastične. Toliko fantastične da određeni kritičari Blade Runner: 2049 nazivaju boljim od originala. Na scenariju je radio čovjek koji je i iza originala, Hampton Fincher, a ovim filmom Denis Villeneuve samo se zacementirao kao jedan od najboljih predstavnike nove generacije holivudskih režisera. Očekivanja su velika i jedva čekamo taj četvrtak da potrčimo u kino dvorane.


Nakon dosta vremena imamo i domaći film u kinima. Lavina je film koji će ispričati priču o čovjeku koji će se „vratiti iz mrtvih2 kako bi obznanio obitelji kako je homoseksualac. Ako se pitate od kud takvo ime, odgovor leži u činjenici kako je nestao u lavini. Zvuči bizarno, a kakav je film imate priliku saznati vrlo skoro.


Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards je dokumentarno-igrani film o Manolu Blahniku, po mnogima najboljem stvaratelju obuće 20. i 21. stoljeća. Ako znate za njega, sigurno će vas zanimati i ovaj film, u suprotnom… čisto sumnjamo.


Neparožderi su stvorenja odgovorna za to da nam uvijek nedostaje jedna čarapa. Oni su ti koji je konzumiraju, a ova simpatična premisa glavna je ideja iza novog animiranog filma. Ako ništa drugo, možemo odati počast ljudima iza filma za originalnost.


Stronger je istinita priča o Jeffu Baumanu, čovjeku koji je inspirirao Boston, ali i ostatak svijeta svojom bitke za povratak na noge nakon bombaškog napada u Bostonu 2013. godine. Jake Gyllenhaal preuzeo je glavnu ulogu u filmu kojeg je režirao David Gordon Green („Pineapple Express“), a pridružila mu se Tatiana Maslany kojoj je ovo najveća uloga na velikom ekranu dosad. Veseli nas činjenica kako je film pokupio jako dobre kritike, a ljubitelji dobre drame i inspirativnih filmova u ovome će zasigurno uživati.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.