Prva epizoda nove sezone Stranger Thingsa dokaz je da nas očekuju velike stvari

Počelo je brzo i efikasno.

Napisao  Petak, 27 Listopad 2017

Priznajemo, jedni smo od onih koji su navili alarm točno u devet ujutro kako bi uskočili među prvima u nove avanture društva iz Hawkinsa i moramo priznati kako zasada nismo zažalili zbog podočnjaka.

Nova sezona krenula je ekspresno i na samom nam je početku pokazala kako se sprema mnogo šira radnja nego u prošloj. Već prva scena daje dodatnu dimenziju seriji i proširuje svojevrsni lore, a odmah nakon nje imamo klasični Stranger Things nostalgija udarac koji nas je još jednom vratio u djetinjstvo. Nećemo otkriti o čemu se radi, to je na vama da otkrijete sami, ali priznat ćemo kako je društvo i dalje na vrhunskoj razini.

Novi likovi, nove avanture

Upoznali smo i neke nove likove, ponajprije Max, čiji će se odnos s ekipom graditi kako sezona odmiče, a moramo priznati da već nakon prve epizode vidimo što je to što će je povezati s dečkima. Pozadina njenog lika ima potencijala, a posebno nas veseli gledati dinamiku koju će unijeti u ekipu. Sean Austin čini se kao zgodan dodatak seriji, ali njegov lik zasad i ne izgleda kao netko s iznimnom ulogom.

Naravno, najveći dio epizode, odnosno ono što nas je najviše zaintrigiralo su zbivanja s Willom i njegovim „vizijama“ Upside Downa koje se samo produbljuju kako vrijeme odmiče. Očito je kako će fokus nove sezone biti na već spomenutom hororu i većim prijetnjama no ikad.

Ogromni ulozi, velika prijetnja

Sve u svemu, nova sezona započela je onako kako smo i očekivali. Likovi su i dalje iznimno simpatični, događanja u Hawkinsu i dalje su „čudna“, a prijetnja po isti veća je no ikad. Dodajte na ovo već standardno odličnu atmosferu i feel 80-ih koji dodatno nabrijavaju odličan soundtrack i obilje referenci na pop kulturu tog doba, i imate sve što vam je potrebno za još jedan teški binge.

Za više detalja i uvid u nove dogodovštine koje će zadesiti ekipu i ostatak likova, preporučamo vam da se bacite na gledanje nove sezone. Mi nastavljamo s našim gledanjem odmah, kako bi vam što prije donijeli kompletnu recenziju, koju možete očekivati već početkom tjedna.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.