Odin se prepun ljutnje vraća u Englesku u 5. sezoni Vikinga

„Alt veit eg, Odin, var du gjømde ditt auge.“ - Helvegen

Napisao  Četvrtak, 23 Studeni 2017

Evo nas tik pred novom sezonom povijesnog spektakla Historyja. Vikinzi su osvojili svijet serija čim je karizmatični Ragnar otkrio put do bogate Engleske i upleo sve gledatelje u spletke kraljeva staroga svijeta. Prošla sezona stvorila je ogromne tenzije između Ragnarovih sinova i njegove biveš supruge Lagerthe, a kako stvari stoje, te tenzije će biti sve jače.

Pred vikinzima je građanski rat, a Ragnarov sin Ivar želi tron samo za sebe. No tu nije kraj akciji, Ivarova ambicija dotiče se i Engleske koju želi apsolutno pokoriti te naseliti svoj narod na prostor plodne zemlje. Međutim, to neće biti tako lako jer biskup Heahmund (kojeg glumi Jonathan Rhys Meyers), svećenik-ratnik okuplja vojsku koja će otjerati skandinavsku vojsku heretika. Čitavoj stvari ne pomaže ni činjenica da norveški kralj Harald sprema invaziju Kattegata.

Kako stvari stoje, čeka nas stvarno žestoka sezona, no još je važnije što je ovo narativno važna sezona. Od sada seriju nose isključivo Ragnarovi sinovi, a na Ivaru, koji je svoju karizmu dokazao, preostaje uvjeriti nas da je dostojan mjesta protagonista. S obzirom da je karakterno luđa verziaj Ragnara, sigurni smo da nas čekaju krvave vikinške avanture koje će petu sezonu učiniti jednom od najnapetijih do sada.

Bliži se, bliži taj datum izlaska. Morat ćemo se strpjeti još tjedan dana prije nego što krenemo na put u snježne predjele Skandinavije. Od 30. 11. možemo ponovno gledati Ivara, Björna i ostalu ekipu na Pickboxu, a za sve novosti oko Vikinga, pratite FFA.

Nenad_87
2017 Stu 23 07:49:01 PM
Travisa Fimmela ne bih opisao kao sjajnog glumca ali ulogu Ragnara mi je odradio savrseno.
Jedan je od glavnih razloga zasto sam zavolio Vikinge.
Nazalost ne mogu reci isto i za njegove sinove. Sve i jedan ( osim Bjorna ) su mi losi i neuvjerljivi.
Ivar od kojega sam imao velika ocekivanja jer sam znao tko ce biti u fokusu nakon Ragnara mi je
katastrofalan. Jako antipatican glumac i nikako mi ne odgovara u ulozi Ivara.
Uglavnom totalno sam se ohladio od serije.
FicoLegend
2017 Stu 23 08:43:03 PM
O Fimmelu ne mogu suditi kao glumcu osim na Vikinzima jer ga nigdje drugdje nisam gledao, ali kao što kažeš, Ragnara je odglumio savršeno, pogotovo u drugoj polovici četvrte sezone, a osobno sam baš suprotnog mišljenja. Druga polovica četvrte sezonem i je legla najbolje još od 2. sezone. :)
Zero
2017 Stu 23 11:49:26 PM
#gledaćese

Ali pazi...u ovoj sezoni imamo 20 epizoda, dok je serija obnovljena i za šestu, koja će također imati 20 epizoda! Po meni fakin overkill. Koliko god mi serija bila ok (ajde, reći ću i vrlo dobra, pogotovo u početku), ovo ima velik potencijal da se pretvori u tešku sapunicu. Nije isto bez Ragnara i u vezi toga se mogu složiti s Nenadom. Nadam se da će završiti sa stilom, ali kako stvari stoje, kontam da ćemo gledati i kompletnu transformaciju vikinga u civilizirano katoličko društvo.: p
FicoLegend
2017 Stu 24 12:03:12 AM
Ima istine u tome što kažeš. Mene je mučila ista stvar u četvrtoj sezoni jer je 20 epizoda stvarno jako puno. Za sada su mi ispunili očekivanja, gledat ću dalje s istim očekivanjima dokle god je to moguće. Nekada i je bilo elemenata sapunice, pogotovo u trećoj sezoni, no čini mi se da još uvijek imaju kontrolu, pogotovo sada kada je uvedena ta svježina s novim likovima.
Ulogiraj se da bi komentirao.