Filmski prosinac: Ima još filmova osim novih Ratova zvijezda

Novi mjesec, novi pregled. Pokušat ćemo vam privući pažnju s još nekoliko naslova.

Napisao  Ponedjeljak, 30 Studeni 2015

Krećemo s novim filmom Rona Howarda (Rush, A Beautiful Mind), In the Heart of the Sea. Nova suradnja Rona Howarda i Chrisa Hemswortha donosi nam priču temeljenu na istinitim događajima o brodu zatočenom nasred oceana kojeg vreba ogromna ulješura. Prelijepi vizuali koje smo vidjeli u traileru, odlična glumačka ekipa (Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Tom Holland) i odličan režiser naznačuju da ćemo vidjeti odličan film, ali za pravu procjenu pričekat ćemo 3. 12. kad se film počinje prikazivati u našim kinima.

Idući na listi je najiščekivaniji film ove godine, a možda i jedan od najiščekivanijih filmova ikad. Mislim da sad već svi znate o kojem je filmu riječ, naravno to je Star Wars: The Force Awakens. Sedma epizoda ovog kultnog serijala zaludila je filmski svijet već odavno, a sad nam preostaje samo čekanje do izlaska filma. Cijela nova trilogija već je u planu, a prvi od tri filma pokazat će nam J.J. Abrams koji se već dokazao kao odličan režiser, a posebno obećavajuća stvar je ta da je režirao nove Star Trek filmove koji su bili vrlo uspješni. Sam J.J. Abrams nije nam ništa otkrio o samoj priči, a cijeli film zavijen je velom tajne koje samo čeka da se otkrije 17. prosinca kada nam film dolazi na velike ekrane. Dotad ćemo još gristi nokte na rukama (ili nogama) u samom iščekivanju filma.

Joy, novi film Davida O. Russela obilježava sad već standardna suradnja s Jennifer Lawrence, Bradleyjem Cooperom i Robertom De Nirom. Sam film prikazuje priču o 4 generacije obitelji i jednoj ženi koja će postati okosnica te obitelji i obiteljskog biznisa. Suradnje između ovih ljudi zasada su rezultirale uspjehom, što će nadamo se biti slučaj i s ovim filmom. Kao i uvijek možemo očekivati odlične glumačke izvedbe, a nadamo se kako će i sama priča biti odrađena na zanimljiv način. Ono što je sigurno je to da film puca na mnogobrojne nagrade, a hoće li uspjeti u tome moći ćemo bolje procijeniti na Božić (barem je tako slučaj za druge zemlje). Ako je vjerovati IMDb-u, film će se kod nas pojaviti tek početkom veljače.

Quentin Tarantino ove godine donosi nam svoj novi, osmi film po redu, a njegovo ime je The Hateful Eight. Kao i kod svakog njegovog filma očekivanja su ogromna, a ako ćemo suditi po traileru, očekuje nas uistinu odličan film. Tarantino će nas još jednom uvesti u svijet svoje mašte, a u boljem uživljavanju u taj svijet pomoći će nam Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Channing Tatum, Tim Roth i mnogi drugi. Sama priča prati osam lovaca na glave koji će se naći pod zajedničkim krovom, a koliko će se sve krvavo završiti vidjet ćemo početkom iduće godine. U 12. mjesecu prikazivat će se samo u određenim kinima, a nadamo se da ćemo ga u našim kinima moći gledati što prije.

Zadnji na listi kojeg izdvajamo je The Revenant. Film Alejandra Gonzáleza Iñárritua, prošlogodišnjeg dobitnika Oscara za najbolju režiju, scenarij i film (sve tri nagrade za film Birdman) prikazuje nam priču o Hughu Glassu, graničaru koji nakon što ga ostave na milost i nemilost medvjedu odlučuje otići u osvetnički pohod protiv tih istih ljudi. Priča je temeljena na istinitim događajima iz 1820-ih. U glavnoj ulozi je Leonardo DiCaprio koji je rekao kako mu je ovo bio najteži film za snimanje u cijeloj njegovoj karijeri, a kao i uvijek očekujemo njegovu odličnu izvedbu. Glavni antagonist filma je John Fitzgerald kojeg će utjeloviti Tom Hardy. Od ostalih poznatijih imena tu su još Will Poulter, Domhnall Gleeson i Lukas Haas. Ovaj film odgovorit će nam i na pitanje može li Leo napokon do Oscara, a kao i za prethodni navedeni film u 12. mjesecu očekuje se samo limited release. Nadamo se da nećemo dugo čekati da film ugledamo i kod nas.

Ostali filmovi: Macbeth, The Big Short, Sisters, Son of Saul, ConcussionAnomalisa

Mnoštvo dobrih filmova je pred nama. Napišite nam u komentarima koji film vas najviše interesira.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.