Kreator Vikinga i Martin Scorsese udružuju snage za seriju o rimskim carevima

Do danas nismo ni znali, ali već možemo zaključiti kako se radi o duu iz snova.

Napisao  Ponedjeljak, 12 Veljača 2018

Dobro ste pročitali, oči vas još uvijek ne varaju. Martin Scorsese i Michael Hirst, čovjek iza povijesnih drama poput „Vikinga“, „Tudora“ i „Elizabeth“ udružit će snage za seriju o povijesti rimskih careva, točnije njihovih početnih godina vladanja. Tako će „The Caesars“ započeti usponom možda i najpoznatijeg od svih, Julija Cezara, a kroz za sada planiranih više sezona fokusirat će se i na neke druge vladare. Pilot epizoda već je napisana kao i kraći pogled na čitavu sezonu, a početak snimanja očekuje se iduće godine u Italiji.

Michael Hirst prvi je podijelio nekoliko riječi o nadolazećem projektu, ali i ogromnom uspjehu „Vikinga“ koji su u kratkom vremenu postali svjetski fenomen, čak i izvan razmjera svijeta filma. Istaknuo je ogromnu obostranu ljubav Scorsesea i njega samog prema rimskoj civilizaciji, kao i veliko znanje koje posjeduju o istoj. Po njegovim riječima, radi se o dugogodišnjoj želji Scorsesea da napravi dramu u tom periodu, a ističe i kako će tako veliko ime zasigurno privući „velike“ glumce koji vole raditi sa Scorseseom. 

U kolikom razmjeru će Scorsese biti uključen u projekt nije otkriveno, ali izgledno je da će kao i dosada režirati pilot epizodu, a daljnje uzde prepustiti drugima dok će na seriji ostati kao producent.

Mladi Cezar, fenomen Vikinga...

Podijelio je i nekoliko informacija o samoj seriji pa je tako rekao kako se nadaju pružiti novo svjetlo na lik i djelo Julija Cezara koji je dosada uvijek prikazivan u svojim poznim godinama, nakon osvajanja carstva, kao vrsni političar. S ovom serijom, Hirst se nada kako će uspjeti pokazati njegove mlađe dane kada su njegova iznimna energija i ambicija prevladale, a ujedno ga učinile i velikim vojskovođom.

U intervjuu se pohvalio i velikim uspjehom „Vikinga“ koji se prikazuju u ogromnom broju zemalja, a posebno su popularni u zemljama u kojima su isti vršili invaziju. Čak je i turizam u Skandinaviji dobio određeni porast, a posebno uživaju ljudi iz vikinškog muzeja u Oslu koji uživa veći broj posjetitelja otkako je serija stekla popularnost.

Ostatak intervjua s Hirstom možete pročitati na sljedećem linku.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.