Novo u kinima | (10.5.) Borba za high score u omiljenoj igri

Obilje žanrova.

Napisao  Nedjelja, 06 Svibanj 2018

Kažu da Česi znaju napraviti dobar film, a posebno onaj animirani. Ovoga tjedna moći ćemo se (raz)uvjeriti u isto nakon što pogledamo Luku i čarobni muzej, film u kojem će glavni lik pokušati ostvariti high score u svojoj omiljenoj igri. Sve to samo je početak njegove velike avanture, a ostatak ove simpatične animacija ostavljamo na vama da ga sami razotkrijete.

Overboard je jedna od onih komedija koju ćete se zaputiti pogledati u nedostatku ičega konstruktivnog za raditi, a vaše raspoloženje uvelike će utjecati i na vaš dojam. Eugenio Derbez glavni je lik ovog filma u kojem će glumiti bogatog, razmaženog vlasnika jahte kojeg će njegova zaposlenica odlučiti naučiti kako je to biti bez novaca nakon incidenta koji će mu pomutiti pamćenje. Zvuči i izgleda generično, ali možda izmami koji smiješak iz vas… možda.

The Nile Hilton Incident dolazi nam iz Švedske, a priča je o teškom ubojstvu na čiju će istragu biti poslan iskusni detektiv čiji će rad sputavati neke osobe višeg ranga od njega. Ovaj krimić zvuči i izgleda vrlo zanimljivo, a obzirom da je film službeno izašao prošle godine, možemo reći kako su ocjene koje je dosad prikupio i više no solidne. Ako vam se čini da je ovo vaš tip filma, nemate što čekati.

The Crucifixion je horor smješten u Rumunjskoj, a još je jedan u nizu od onih koji se bave egzorcizmom i pitanjem religije. Gotovo je nemoguća misija pronaći nešto što ovdje već niste vidjeli, ali ako ste mazohisti, ništa vas neće razuvjeriti od gledanja ovog filma.

Kapelica
2018 Svi 07 08:38:19 PM
The Nile Hilton Incident je doista vrlo dobar film, možda vrijedi napomenuti da je setting u Egiptu ali to ne oduzima filmu onaj klasični film noir feel.
CroZac_Drake
2018 Svi 07 08:51:02 PM
Quote:

The Nile Hilton Incident je doista vrlo dobar film, možda vrijedi napomenuti da je setting u Egiptu ali to ne oduzima filmu onaj klasični film noir feel.


Moram priznat da mi je već sami opis filma privukao pozornost još pred koji tjedan kad sam ga vidio, a sve izgleda kao nešto u čemu bi uživao... tvoja preporuka samo je dodatan poticaj da isti pogledam, a pretpostavljam da je već dostupan. Mislim da je to idući film kojeg ću pogledat jer film noir uvijek volim pogledat... pogotovo ako se radi o modernom, a ujedno i kvalitetnom primjerku žanra koji su rijetkost za razliku od onih starijih.
Kapelica
2018 Svi 07 09:01:34 PM
Mislim da će ti se dopasti. Znam da voliš ovakve filmove i ovo zadivoljava sve uvjete da ti se svidi. Zapravo čak ima podosta tih modernih, nazovimo ih neo-noira, ali nije ih baš lako naći jer se obično vrte po festivalima pa ispare. Drago mi je da se bar Nile Hilton izborio za naša kina.
Ulogiraj se da bi komentirao.