Potvrđeno čak pet sezona serije The Lord of the Rings

Bit će to najskuplja televizijska produkcija svih vremena.

Napisao  Nedjelja, 03 Lipanj 2018

U prošlogodišnjem nadmetanju u tome tko će uspjeti ispisati veći novčani iznos za adaptaciju kultnih djela J.R.R. Tolkiena za male ekrane, podsjećamo, pobijedio je Amazon (u igri su još bili HBO i Netflix) i iskeširao 250 milijuna dolara samo za autorska prava za produkciju koja bi trebala započeti u roku dvije godine.

Isto tako, iz Amazona je stigla potvrda da će se sigurno snimiti čak pet sezona serije The Lord of the Rings.

Nadamo se gledanju nekih potpuno novih priča

Svaka čast megalomanu Peteru Jacksonu i osvojenim Oscarima, ali vesele nas glasine da serija neće biti ponovno prepričavanje i proširivanje događaja koje smo odgledali i filmovima, već će se inspiracija crpsti iz mnogih dodataka i bilježaka koje je napisao Tolkien.

Tako bismo u prvoj sezoni navodno mogli gledati avanture mladog Aragorna koji vrijeme provodi kod Elronda u Rivendellu i tamo saznaje istinu o povezanosti s kraljevskom lozom.

Tko se još vraća, a tko ne? Gandalf?

Jednu od najupečatljivijih uloga u filmskom serijalu odradio je nepoderivi Sir Ian McKellan, a upravo on sam natuknuo je da bi se još jednom volio naći u ulozi čarobnjaka Gandalfa.

Kako to mislite neki drugi Gandalf? Još uvijek nisam rekao da jer me nitko još nije pitao da se vratim. Mislite li da će netko drugi dobiti tu ulogu? Gandalf živi više od sedam stoljeća, pa tako niti ja nisam prestar, u svom stilu je izjavio McKellan i pokazao da mu je stalo do uloge.

I dok je sasvim izgledno da ćemo u jednoj od sezona gledati Gandalfa, sasvim sigurno se u njoj neće pojaviti John Rhys Davies (u LOTR filmovima bio je Gimli) koji je u startu odbio svaku Amazonovu ponudu, koliko god ona bila izdašna, jer smatra da se serija snima isključivo zbog zgrtanja novca. Nećemo gledati niti Andyja Serkisa koji se proslavio ulogom Golluma, a on smatra da je serija nešto sasvim drugo i nema veze s filmovima, pa se tako ne vidi u tom projektu.

Veigue
2018 Lip 03 08:10:00 PM
...sasvim sigurno se u njoj neće pojaviti John Rhys Davies (u LOTR filmovima bio je Gimli) koji je u startu odbio svaku Amazonovu ponudu, koliko god ona bila izdašna, jer smatra da se serija snima isključivo zbog zgrtanja novca.


E baš sam to mislio napisati, ali onda bi me netko napao. Ovako je bolje da je jedan od glavnih glumaca to rekao. xD
maximalni
2018 Lip 03 08:23:47 PM
A Jelaš, pa svaka se serija (film, igra) snima radi zarade i novca, zar ne.

Meni su filmovi, pogotovo trilogija Hobbit, sranje. No, da sad ne idemo preduboko u raspravu, veseli me čak najavljena serija. Knjige i cijeli taj svijet mi je genijalan, pa jedva čekam vidjeti neke nove događaje, priče i likove.
Zero
2018 Lip 03 10:26:24 PM
Pa, i ja sam čitao Tolkiena i meni je trilogija fantastična adaptacija i svevremensko djelo za čitavu obitelj, pogotovo tinejdžerski uzrast kojemu je ovo književno i filmsko djelo ponajprije i usmjereno. To ne znači da trilogija nema hrpu propusta  (mislim da ima čitava kompilacija o tome), ali u cjelini stvarno je spektakl.

Hobitavaju su usrali ponajprije zbog cijepanja radnje i razvlačenja. Da su sabili film u samo jedan od 3h ili eventualno dva, mogao je biti nešto što bi bilo uz bok LOTR-u. Ali eto, propuštena prilika.

Veselim se seriji. U današnje vrijeme ovakve adaptacije se može gledati i kroz prizmu eksploatacije, ali raditi to isključivo na takav način je previše uskogrudno razmišljanje.
Ulogiraj se da bi komentirao.