Supergrupa Prophets of Rage stiže u zagrebački Dom Sportova

Nastup će se održati 26. lipnja

Napisao  Utorak, 13 Prosinac 2016

Članovi grupa Rage Against the Machine, Public Enemy i Cypress Hill, udruženi pod imenom Prophets of Rage, nastupit će u Zagrebu 26. lipnja u Domu sportova.

Iako okorjeli fanovi Rage Against the Machinea nikad neće novoj supergrupi odati poštovanje jer s njima ne nastupa Zach de la Rocha, mnogi od njih će sigurno iduće ljeto pohrliti u Dom sportova ne bili uživo poslušali 3/4 originalnog benda.

Kako Tom Morello (gitara), Brad Vilk (bubnjevi) i Tim Commerford (bas) nisu uspjeli na nove svirke nagovoriti možda i najvećeg revolucionara među njima, pod okrilje imena Prophets of Rage pozvani su Chuck D i DJ Lord iz Public Enemyja i B Real iz Cypress Hilla.

Svi oni, uz odobrenje Zacha de la Roche na koncertima izvode presjek karijere RATM-a (Bulls on Parade, Killing in the Name of, Guerilla Radio, itd.), a lista se nadopunjava klasicima Cypress Hilla (Insane in the Brain, How I Could Just Kill a Man) i Public Enemyja (Can't Truss It, Prophets of Rage).

Na zagrebačkom koncertu svirat će još tri benda, njihova imena bit će poznata naknadno, a bit će ovo jedini koncert europske turneje u ovoj regiji. Prodaja karata kreće u četvrtak.

Yakuza_stinger
2016 Pro 13 05:25:41 PM
Pošto sam ja više RATM nastrojen, ne znam baš... Trebali su oni lijepo Cornella izvuć i opet otprašit Audioslave pjesme i eto :P
Zero
2016 Pro 13 06:14:02 PM
Uz RATM se najčešće veže epitet overrated. Pitam se zašto. :D
maximalni
2016 Pro 13 06:54:42 PM
Kad su bili u punoj snazi i aktualni, ne računam one kam bekove zbog para, RATM su mi jedan od najbitnijh i najrelevantnijh bendova.

Srećom, imao ih prilike gledat uživo u Ljubljani 2000. na turneji Battle of LA i to je jedan od najboljih nastupa koje sam vidio i čuo.

Ići će se i na ovo gore, poveznica s RATM je 3/4 originalne postave i pjesme koje sviraju. I to je to. Al ide se više iz opće kulture nego iz nekog obožavanja i respekta.
Yakuza_stinger
2016 Pro 13 07:16:07 PM
Viš, nisam znao da si toliki fan RATM-a. Ja sam ih slušao tamo negdje 1999. god kad je izašao Battle of Los Angeles i izlizao sam CD, al i dan danas radi. No s vremenom mi je ipak prvi draži samo šteta što nema Darkness Of greed i Clear The Lane jer su mi jebene pjesme. No ajde, Killing in the Name, Bullet in the Head i Know Your enemy zato rulaju. Volio bi da sam ih mogao gledat kad su bili relevantni ali sam imao 13 god pa jbg. A nitko od ekipice ih nije slušao jer bi me pitali koji k je RATM? Hehehe

A sad, pretpostavljam da bi mogli svirat i How Could I Just Kill A Man, pošto imaju članove iz Cypress Hill-a. Idealna pjesma za drive by shooting u Zg-u kroz Savicu HC :P
Ulogiraj se da bi komentirao.