Square Enix sprema nešto divlje za 20. godišnjicu Xenogearsa

Ajde, barem su se sjetili svoje legendarne igre, kada su već zaboravili obilježiti 20. godišnjicu igre Parasite Eve.

Napisao  Nedjelja, 23 Srpanj 2017

Serijal koji je obilježio PlayStation 2 eru pod nazivom Xenosaga, a zadnjih par godina uveseljava vlasnike Nintendovih konzola pod nazivom Xenoblade Chronicles korijenima seže u doba prvog PlayStationa. Tako je za japansko tržište izašla 11.2.1998. godine, a za Sjevernu Ameriku 20.10. iste godine. Naravno, koga briga za nas Europljane? No, to nas nije spriječilo da nekim sumnjivim metodama dođemo do igre i zaključimo da se radilo o vrhunskom JRPG-u, ako ne i jednom od najboljih sa "sivonje".

Nešto divlje, nažalost,  nije nikakav remaster ili možda neka nova Xenogears igra. Umjesto igara, bit će riječ o akcijskim figuricama odnosno novim dizajnovima od strane Junya Ishikagija.

 

 {gallery}Xenogears Action Figures - Gallery{/gallery}

Na ovim crtežima se mogu vidjeti dva "Gearsa" iz igre: Fei Fong Wongov Weltall i Vierge kojim upravlja Elyy Van Houten.

 

 Ishikagi-san na svom tweetu kaže da je projekt tek započeo te da nije sigurno hoće li sve što je obećano biti i napravljeno. Nadajmo se da hoće. Dodatnih specifičnih informacija o akcijskim figurama zasad nema. Kamo sreće da naprave remaster igre za PlayStation 4!

Icek™
2017 Srp 23 12:33:11 PM
PS4 remaster? Yeah right. Square je odavno pokazao i dokazao da uopće ne cijeni svoje stare franšize, osim svete finalne krave muzare fantazijske.
Chrono Trigger/Cross, Vagrant Story, Xenogears, Parasite Eve, SaGa serijal, just to name a few iz Squaresoft ere. O Enixu neću ni pričati, oni su još gori.
AlexY
2017 Srp 23 12:53:42 PM
Quote:
O Enixu neću ni pričati, oni su još gori.


Pa ono, Dragon Questove možeš sve odigrat na DS-u više-manje, jel tako? Šta ima još drugo? Možda neki manji naslovi koji nikad nisu izašli van Japana?
Icek™
2017 Srp 23 01:59:17 PM
Quote:

Pa ono, Dragon Questove možeš sve odigrat na DS-u više-manje, jel tako? Šta ima još drugo? Možda neki manji naslovi koji nikad nisu izašli van Japana?

Ogre serijal, Bust a serijal (Bust a Move, Bust a Groove), Grandia te hrpa manjih naslova koji nikad nisu izašli van Japana  :roll
Yakuza_stinger
2017 Srp 23 07:49:31 PM
Bust a move je logička igra a Bust a Groove je plesnjak tak da ak dobro pamtim - nije ti to serijal.
Veigue
2017 Srp 23 08:50:35 PM
Prije merđanja sa Square-om, Enix u Europi nije izdao niti jednu jedinu igru (ikad); to ne treba zaboraviti.
I tko kaže da Grandia nije izašla van Japana? Imaš jedinicu, dvojku, trojku i Extreme (mislim da je to to) i sve se mogu igrati na Ingliš jeziku. S time da su, ako su moji izvori točni, jedinica i dvojka izašle u Europi; čak sam imao i original dvojku u rukama neko vrijeme. Uostalom, Grandia i nije njihova igra; Game Arts je developer.

Jebiga, Icek. Što da ti kažem?


EDIT:
Xenogears je treš.  :kerum
Icek™
2017 Srp 24 10:14:39 AM
OK OK OK, Enix nije gori od Square-a...isti drek je kao i Square  :roll  :roll  :roll 
Veigue
2017 Srp 24 10:46:02 AM
^^
Upravo to.
Ulogiraj se da bi komentirao.