Big Boss

Imam ga! Ili ga nemam? O kome je sad riječ?

Napisao/la  Kolumnistica Utorak, 15 Prosinac 2015

Ne, ovo nije još jedna kolumna o njemu. I ne, nisam ostala bez svog gamera mada biste svi vi to voljeli, barem bih prestala pisati „gluposti“. Osuđeni ste na mene. Možda vam se i nakon ove kolumne svidim... Not! Nabacite mi još jači hate u komentare. Slabi ste mi nešto po tom pitanju. No, da ne duljim, neću o vama pisati kolumnu, pisat ću je o ljubavniku. Da, našla sam si ljubavnika. Savršen je, jedino bih mu ime promijenila… Tko je još čuo da se netko zove Big Boss?

Kolumnu posvećujem mom upoznavanju Big Bossa, šarmantnog muškarčine.

Eto, morala sam i ja pogledati o čemu je riječ u tom čuvenom MGS-u. Kad ono tamo, momak kojim upravljam je pravi frajer. Koje su to manire, koji su to mišići. Šteta pa ga ne možeš iščupati iz igre. Kolumnu posvećujem mom upoznavanju Big Bossa, šarmantnog muškarčine.

Igrica je pokrenuta. Slijedi priprema misije i odmah prvo za što moram reći da je stvarno glupo je to što za partnera moram birati između konja i dobre ženske (koja se još k tome zove  Quiet). Ženska koja šuti i radi svoj posao, gdje ćeš bolje – pa nećeš valjda izabrati konja?! Naravno, ne može Big Boss ići pješice, moram mu uzeti i kamion. Ovo što sad slijedi ne preporučuje se mlađima od osamnaest.

Znam, zamrzit ćete me iz dna duše, ali bilo je jače je mene. Toliko me mamilo da sam morala to napraviti – sad ili nikad – zgaditi gameru igricu. Kaže mi dečko: „Eto, igra ti počinje, probaj iz helića pucati.“ Prvo, toliko tipki u životu nisam vidjela, ali podrazumijeva se da su za muškaraca potrebne tolike komande. Moraš mu sve narediti, ne zna sam ni čučnuti. A onda sam otkrila zoom. Quiet izgleda zastrašujuće zoomirana; moje obline su ipak bolje i kvalitetnije rađene. Napokon dobijem instrukcije kako pucati (ne pitajte me kako, uopće se ne sjećam) i pucam u prazno. Eto nam kamiona. A je** ga, kakav su mi to kamion ostavili? Ne sviđa mi se. Pucam u njega i zapalim ga. Vjerujem da sam prva koja sam to napravila i ponosim se time. Zašto se zadovoljiti oronulom krntijom. Meni treba nešto moćno. Ništa ispod 700 KS ne priznajem. Sakrijemo se mi iza kamiona, ne dečko i ja, nego Boss i Quiet, kad odjednom boooom! WTF?! Eksplodirao kamion, a Quiet dala petama vjetra i odjurila što dalje od Bossa. Moram priznati da su producenti obavili kvalitetnu psihoanalizu ženskog roda. Kad zagusti, mi žene bježimo glavom bez obzira. Fućkaj ti muškarce, spasi sebe.

Još da me moj dragi gamer ne ometa gurajući ruke tamo gdje ne smije, usavršila bih ja ove komande još bolje.

E, sad, pohvataj komande za hodanje, šuljanje, puzanje. Napredan je on. Nekako se dovučem do tražene točke, al' da je kraj mene kojim slučajem prošao tenk, ne bih ga primijetila. Jedva sam se navikla da kamera gleda ispred Bossa. Još da me moj dragi gamer ne ometa gurajući ruke tamo gdje ne smije, usavršila bih ja ove komande još bolje. Sad kreće prava stvar. Objasni on meni da se trebam spustiti dolje i spasiti zarobljenika, ali me ne smije nitko vidjeti. Got it! Ma vraga sam mogla. Čim sam uočila patrolu, srce mi je počelo nekontrolirano lupati – sva sam se uzbudila, kao da ću doživjeti orgazam. Nisam izdržala, dečku sam vratila joystick da me „spasi“ i najednom shvatim da uopće ne dišem dok (nazovi to tako) igram. Sad mi je jasno zašto se on kompletno ukipi i ne pokazuje nikakve znakove života dok igra. No, da ne duljim, pokaže on meni kako se to treba odigrati i sve to super izgleda. Al' majko moja, ajd' ponovi ti to. Vrati on Bossa na početak, sad je opet na mene red.

Big Boss "surfa"

Moje prve riječi su bile: „Daj mi onu kutiju da surfam.“ Zbog toga sam prvotno i htjela ovo igrati. Dobijem ja svoju kutiju, ali vidi vraga, zaboravila sam kako se kreće. „A u k****!” poviknuo je. Nakon ponovnog učenja, dobar je osjećaj znati sve komande (jedan dio, budimo realni) i napokon hodati i surfati u kutiji. Koji muškarac! Big Boss, volim te, samo s tobom više ne idem u bazu! Jednog vojnika sam uspjela čak i uspavati. Vrebala sam onog na osmatračnici jer jedino je on bio dostupan bez da ulazim u bazu. Koji gušt ga je sa snajperom upucati, pardon, uspavati. I zašto da uspavane šaljem balonom u zrak?! Napredna tehnologija. Zastarjela sam. Od GTA 2 i moje posljednje igre ta tehnologija se dobro razvila.

Opet dragi preuzima joystick i pokazuje mi kako se igra (kao da ja ne znam). Infiltrira se ponovno u bazu i spaze ga (mene nikad ne bi spazili). Bježeći, popne se na neku zgradu i naleti na stolac. Žena kao žena: „Daj da Boss malo sjedne, odmori se i popije kavicu!“ Dragi me opet opsuje. Nije mu dugo trebalo da se uživi u igru i opet me krene ignorirati, makar je dogovor bio da će pustiti mene da igram. „Vrati joystick!” poviknem dok mu lijepim šamar. Kao što svaka žena želi promijeniti svog muškarca, tako sam i ja htjela promijeniti svog Big Bossa. Ajmo ga zumirati da vidim na čemu treba poraditi. Guza mu nekako ne izgleda čvrsto. Ništa, par kilometara trčanja će ga sigurno dovesti u formu. I tako trčeći što dalje od baze (bez neprijatelja da ga ometaju), kroz planine i doline, naleti na livadu. Sav radostan bere cvijeće. Naiđe i na kutiju koju je ranije izgubio. Sigurno je razmišljao kako bi bilo lijepo da je mogao imati takvo djetinjstvo. Vidi mu se na licu da, dok skakuće po mirisnoj travi i lovi koze na svježem zraku i laganom povjetarcu, napokon radi ono što je oduvijek želio. Podsjeća li vas ovo na nešto? Oooo, Heidi!

heidi.jpg

Big Boss, djetinjstvo u nekoj drugoj dimenziji.

Dosta zajebancije, dečko je nestrpljiv. Vidim mu na licu da se moje igranje bliži kraju, a Big Bossu slijedi povratak u surovu realnost. Žao mi ga poslati natrag na platformu baš kad sam usavršila sve komande berući cvijeće. S tim vještinama i naumom da još malo živciram svojeg gamera, želim po zadnji put posjetiti neprijateljsku bazu. Međutim, trčeći po livadama sam se izgubila, ne znam kako se vratiti. Brzo sam se snašla slijedeći miris muških testosterona. Eto baze! Približavam joj se – ma kakvo šuljanje, jel' sam Big Boss ili nisam. Trčim prema njima i u trenutku kad su me spazili, sjetim se da ne znam izvaditi oružje. Oh, shit! Mayday, mayday! Povlačenje, povlačenje! Je** ga sad, Lexie, stišći sve gumbe na joysticku, jedna mora opaliti. Je, opalila je jedna. Big Boss udario šakom u prazno, a oni njega izrešetali sačmom. „Game over.“

Ah, ti muški. Ipak ovaj Big Boss nije moj tip. Viri mu nešto iz glave (a iz hlača ne) i ono glavno – nije otporan na metke kao ja.

Icek™
2015 Pro 15 03:37:19 PM
MGS nazvan igricom  :O Očekujem žestoku paljbu od strane [member=97]Solid Snake[/member]
Dark Indigo
2015 Pro 15 03:47:36 PM
"Icek™" wrote:
MGS nazvan igricom :O Očekujem žestoku paljbu od strane [member=97]Solid Snake[/member]

Baš to htjedoh napisat...:)

Da igrica...:)
Dark Indigo
2015 Pro 15 03:49:05 PM
Metal Gear spojleri, ne otvaraj...:)

I kad ono, to nije Big Boss...xD
Dormin
2015 Pro 15 04:13:24 PM
Quote:

I kad ono, to nije Big Boss...xD


Pazite na MGSV spoiler ovdje.
Dark Indigo
2015 Pro 15 04:15:00 PM
Quote:

Quote:

I kad ono, to nije Big Boss...xD


Pazite na MGSV spoiler ovdje.


Pa stavio sam u spoiler...xD
Dormin
2015 Pro 15 04:20:57 PM
Ma da, ali može netko mislit da nema veze s MGS-om pa slučajno otvori.
Staviš pored spoliera na što se odnosi.
Dark Indigo
2015 Pro 15 04:24:17 PM
Quote:

Ma da, ali može netko mislit da nema veze s MGS-om pa slučajno otvori.
Staviš pored spoliera na što se odnosi.


Sređeno... :df:
Solid Snake
2015 Pro 15 05:08:52 PM
Quote:

MGS nazvan igricom  :O Očekujem žestoku paljbu od strane [member=97]Solid Snake[/member]
giphykcub5.gif
persona user
2015 Pro 15 06:35:46 PM
Quote:

Je** ga sad, Lexie, stišći sve gumbe na joysticku, jedna mora opaliti.


Sad vam je jasan moj prijedlog za forumaša mjeseca 
Fenix
2015 Pro 16 09:41:51 AM
Koji detektiv :D
Lexie
2015 Pro 18 09:17:05 AM
Quote:

Quote:

Je** ga sad, Lexie, stišći sve gumbe na joysticku, jedna mora opaliti.


Sad vam je jasan moj prijedlog za forumaša mjeseca 


tumblr_nlms4aU45i1tl40f3o1_400.gif
Ulogiraj se da bi komentirao.