Call of Candy Crush - Activision kupio King.com Ltd

Activision je upravo kupio poznatog mobile developera King.com Ltd za 5,9 milijardi dolara!

Napisao  Utorak, 03 Studeni 2015

Rano ujutro je, sasvim neočekivano, odjeknula vijest o prodaji kreatora planetarno popularne mobilne igre - Candy Crush Saga. King je kroz posljednjih par godina postao jedan od najpoznatijih mobilnih developera primarno zahvaljujući toj igri. Naravno, ima tu i raznih varijacija na temu - Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga, Alpha Betty Saga, ali Candy Crush je daleko najuspješniji. Prošle godine im je donio zaradu od 1,33 milijarde dolara. King u cjelini je posljednji kvartal ove fiskalne godine imao prometa u iznosu od 529 milijuna dolara.

Gledajući o kakvim se igrama radi, ove cifre su apsolutno nevjerojatne, ali King je očito pronašao formulu koja radi. Activison pak, stari lisci kakvi jesu, namirisali su novac, te odlučili posegnuti u džep u nadi da će Kingov uspjeh potrajati. Vrijeme će pokazati koliko je ovaj potez bio mudar, jer iako je King trenutno profitabilan, pitanje je koliko će trajati uspjeh baziran većinom na jednoj igri. S druge strane, Activision je pokazao da itekako zna zarađivati na jednoj te istoj igri iz godine u godinu.

Flipper
2015 Stu 03 11:48:01 AM
Hm..Destiny i Kendi Kraš Saga. Da sam ja Activision ponudio bi igračima posebnu Candy Crash pljucu ili nekakav power up za CoD. Mogućnosti su velike. I ubaciti malo mikrotransakcija i ožeži. :)
Ulogiraj se da bi komentirao.

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Više u ovoj kategoriji:

Yarny, Yarny! »

Prati nas na Fejsu!

Battlefield V recenzija 8:45
Red Dead Redemption 2 recenzija 9:11
10 pro savjeta kako osvojiti Blackout pobjedu! 13:00
Što igrati i kako preživjeti u zatvoru? Ovo su naše preporuke Ivici Todoriću 7:16

FFA Specijali

  • 1

Najnovije recenzije

  • 1