101 Ways to Die

Niskobudžetni logičko-krvavi izazov inspiraciju je pronašao u legendarnim Lemmingsima.

Napisao/la  Maksimilijan Bach Četvrtak, 05 Svibanj 2016

Davne 1991. igrali su se Lemmingsi. Igrač je morao skupinu malih bića zelene kose i plavog tijela spasiti tako da ih dovede do cilja i istovremeno zaobilaziti prepreke. Te prepreke u vidu logičkih zagonetki zaobilazile su se dodjeljivanjem ograničenog broja različitih sposobnosti nekima od Lemmingsa koji su tako pomagali svojim „kolegama“ u preživljavanju.

Ekipa studija Four Door Lemon zapravo je ideju Lemmingsa preokrenula naopačke, pa u je u igri 101 Ways to Die zadatak igrača ubiti sve umjetnim putem stvorene kreature, pri čemu će na raspolaganju imati niz manje ili više smrtonosnih naprava (bombe, šiljci, razne opruge, topovi, itd.). Mehanika igre zasniva se upravo na načinu razmještanja zamki za kreature koje, poput Lemmingsa, hodaju po određenoj mapi, a igrač ne može direktno utjecati na njihovo kretanje.

Postavljanje zamki u početku je zanimljivo, kao i gledanje raznih načina na koji ukupno tri vrste kreatura mogu izgubiti život, a svaka mapa proći će se uz minimalnu upotrebu logike i razmišljanja. No, sloboda koju igrač ima u postavljanju zamki i smrtonosnih naprava ubrzo postaje teret jer će njihovo pravilno postavljanje postati prilično težak zadatak, pogotovo ako se želi „zaraditi“ maksimalne tri zvjezdice za potpuno očišćenu mapu. Težinom se ističu posljednjih nekoliko nivoa na kojima bi vam, u slučaju da ih riješite, mogli pozavidjeti i momci iz benda Ok Go (iako nemaju nikakve veze s ubijanjem kreatura na različite načine), a neki nivoi moći će se riješiti uz dozu sreće.

Još vrijedi spomenuti da u igri stvarno postoji 101 način na koji se može umrijeti, a svaki od njih, kad ga se otkrije, bit će spremljen u „spomenar“ kojem se kasnije možete diviti i pokazivati prijateljima.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

101 Ways to Die

Naša ocjena: 67% - 1 votes
67%
Vaša ocjena: 0% - 1 votes
0%

34%

Plus: Zabavni načini ubijanja;

Minus:Ponekad neprecizan sistem postavljanja zamki; Monotoni dizajn mapa;

101 Ways to Die

101 Ways to Die

Niskobudžetni logičko-krvavi izazov inspiraciju je pronašao u legendarnim Lemmingsima.
Niskobudžetni logičko-krvavi izazov inspiraciju je pronašao u legendarnim Lemmingsima.
34 out of 100 with 2 ratings

Aktualno recenzije

  • 1