Recenzija | Shadow Blade: Reload

Nije lako biti nindža...

Napisao/la  Adriano Grgić Četvrtak, 09 Lipanj 2016

Shadow Blade: Reload je akcijski platformer razvojnog studija Dead Mage u kojem igrate u ulozi mladog nindže koji pokušava zaštititi svog učitelja od napada suparničkog klana. Igra je napravljena po uzoru na jednostavniji Shadow Blade, koji je izašao za iOS, Android i Ouyu. Shadow Blade: Reload je unaprijeđena verzija namijenjena za Playstation 4 i PC te smo upravo tu verziju recenzirali.

Shadow Blade Reload_20160602014421.jpg

Skoči, zakolji, pokupi veliko zeleno slovo - i tako par sati

Kao što se može vidjeti, grafika i nije nešto posebno. To nas ne iznenađuje jer je rađena po uzoru na inferiorniji Shadow Blade. Okolina na razinama koje igrač prolazi izgleda dobro i na dobar način dočarava atmosferu Dalekog istoka. Međutim, ona vrlo brzo dosadi igraču pošto se svako poglavlje sastoji od nekoliko (5-7) razina koje liče jedna na drugu. Svako poglavlje igramo na posebnoj lokaciji, a te lokacije se izgledom i atmosferom razlikuju jedna od druge. Svoju brzinu i spretnost testirat ćete u gradu, u zatvoru, Dojo-u i slično. Nažalost, iako se lokacije razlikuju po bojama i izgledu, globalno su svi leveli jednaki, sa pomalo dosadnim šiljcima koje trebate preskakati i izbjegavati. Uz to, sam Kuro i protivnici ne izgledaju dobro u odnosu na ovu generaciju konzola te su i taj aspekt developeri mogli dodatno poboljšati.

Što se tiče glazbe, ona je tu kako ne bi prevladavala tišina te kako bi upotpunila okolinu. Soundtrack djeluje jednostavno i jeftino, te nam nije ostao u dobrom sjećanju. Prihvatljiv je za mobilnu verziju igre, ali za PC i PS4 verziju si je Dead Mage trebao dati više truda. Zvučni efekti su platformerski prosječni, čuje se kretanje lika, skakanje i ubijanje protivnika.

Shadow Blade Reload_20160602015006.jpg

Kuro, pasi oči jer ljepše od ovoga nećeš vidjeti

Shadow Blade: Reload je vrlo igriva igra. Ona od igrača zahtijeva spretnost i brzinu, kontrole su jednostavne i njima je lako upravljati svojim likom. Svako malo ćete naići na checkpoint te nema nekog velikog straha od smrti. Umiranjem ništa ne gubite, već odmah krećete sa prošlog checkpointa. Iako igra funkcionira po principu jedan udarac – smrt, ona nikako nije teška upravo zbog njihove gustoće na svakoj razini. Uz to, protivnici koje ćete susretati su jako raznoliki, kako po načinu na koji će vas pokušati ubiti, tako i po načinu na koji vi možete ubiti njih. Neki protivnici će vas pokušati zaklati, neki će vas gađati snajperom, neki raketama, a neki će vas pržiti bacačem plamena. Taj aspekt igre čini igranje jako zabavnim, pogotovo kada se na ekranu nađete sami sa nekoliko različitih protivnika.

Priča započinje akcijom, a ispričana je po principu stripa što će odgovarati ljubiteljima istih. Međutim, oni koji očekuju zanimljivu i duboku priču mogu odmah upaliti Witchera, jer ova ju igra nema. Igrači će vrlo brzo moći predvidjeti i zaplet i rasplet radnje, što i nije tolika tragedija za igru ovakvog tipa koja pričom samo želi promijeniti poglavlje i lokaciju.

Shadow Blade Reload_20160602012445.jpg

Zanimljiv način za ispričati nezanimljivu priču

Igra nudi tri težine, a nama niti jedna nije predstavljala preveliki izazov. Naravno, cilj nam je bio samo proći neku razinu. Ljubitelji high-scorea će se morati malo više potruditi. Igra vas nagrađuje za brzinu, broj skupljenih orbova i broj skupljenih Kanjija koji su skriveni na svakom levelu, a treba ih skupiti tri za maksimalni rezultat. Šteta što igra ne nagrađuje Stealth Killove, ako ništa, barem zbog toga što igrate u ulozi nindže.

Na kraju, moram priznati da sam se dobro zabavio igrajući ovu igru. Na žalost, nakon prelaska kampanje sam u potpunosti izgubio motivaciju za daljnjim igranjem. Prolaskom igre otključavate Master Class težinu koju sam isprobao te se nimalo nisam osjećao kao majstor svjetske klase. Teže je u odnosu na normalnu težinu, ali nije pravi izazov koji platformeri mogu ponuditi. Igra uz kampanju nudi različite izazove koje ćete morati proći u što kraćem roku bez Checkpointa te su oni zanimljivi sve dok ih ne prođete. Nakon toga će malo tko biti motiviran da ide popravljati svoje vrijeme i ocjene, kako u kampanji, tako i u izazovima. Shadow Blade: Reload je zabavna igra koja će vas zabavljati nekoliko sati, a nakon što s njom završite joj se vjerojatno nikad nećete vratiti. Ona vam neće pružiti ništa novo, pa vam savjetujemo da pričekate pad cijene ako ju baš želite isprobati. Ako ne, imate veliki izbor kvalitetnijih naslova na PC-u i PlayStationu 4.

CroZac_Drake
2016 Lip 09 02:24:39 PM
Svaka čast... super je da imamo i video recu.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Shadow Blade

Naša ocjena: 60% - 1 votes
60%
Vaša ocjena: 36% - 2 votes
36%

44%

Plus: Brz, zabavan gameplay; Raznolikost protivnika; Stripovski način pričanja priče

Minus: Klišej priča; Lošiji soundtrack i grafika; Ne nudi ništa novo u odnosu na druge platformere na tržištu

Recenzija | Shadow Blade: Reload

Recenzija | Shadow Blade: Reload

Nije lako biti nindža...
Nije lako biti nindža...
44 out of 100 with 3 ratings

Aktualno recenzije

  • 1