Community recenzija | Tales from the Borderlands (PS3)

Seriju članaka članova naše zajednice započinjemo osvrtom na nedavno kompletirani Telltaleov serijal. Autor je član Dobos, a njegov doprinos prenosimo u cijelosti.

Napisao/la  Dobos Subota, 14 Studeni 2015

Sinoć sam završio vjerojatno najbolju Telltaleovu igru što sam igrao. Početak me nije oduševio, ali ubrzo se stvar potpuno preokrenula i od tada pa do kraja, igra je bila bombončić.

Karakterizacija likova je na takvoj razini da može posramiti većinu AAA/RPG/kakvih sve ne igara. Ništa nije usiljeno, svaki dijalog teče prirodno, svaki VA odličan, zajebancija i podbadanje među likovima tako prirodno i simpatično. Baš da čovjek bude ponosan da je nešto takvo izašlo na najdražem mu mediju.

Svaki lik ima svoje mjesto u priči, a pred kraj igre ih se tako dobro upozna da se unaprijed može naslućivati što će pojedini učiniti u danoj situaciji. Priča u igri, tj. avantura možda bolje, mi je sjela kao budali šamar, ali smatram da bi ova grupica likova skoro svaku situaciju učinili zanimljivom.

{gallery}bord1{/gallery}

Osim likova, razvoj događaja/priča/avantura/kako već je, u nedostatku bolje riječi, baš je*ena. Nekako mi se čini da je bilo manje teških (A ili B) odluka nego u The Walking Dead, ali to je ipak gro depresivnija igra pa ide ruku pod ruku s teškim odlukama. Svakako, igra je masu zanimljiva. Odigrao sam je u praktički tri sjedenja i nadam se da će druga sezona ugledati svjetlo dana.

Humor je još jedna stvar koja je pogođena neočekivano dobro. Ima boljih i lošijih baza, ali isto tako ih ima par gdje sam se baš na glas nasmijao, što se ne sjećam kad sam zadnji put uz neku igru napravio. Čak i ti pokušaji humora koji me nisu nasmijali savršeno pašu uz likove jer stvarno mogu očekivati da bi taj i taj rekao to i to.

Pozitivne stvari: užasno simpatični likovi, odlična priča i super humor.

Od negativnih stvari na prvo mjesto moram staviti tehničku stranu igre. Svaki checkpoint je rezultirao zastajkivanjem na par sekundi, nekad su se titlovi gubili i bilo je dosta naglih prekida scena/zvukova. Super što novu igru mogu igrati na prastarom hardwareu i sve to, ali rekao bih da se moglo to još dodatno ispeglati.

{gallery}bord2{/gallery}

Druga stvar je što za svaki dijalog teče vrijeme, a često dok čitam ponuđene odgovore u isto vrijeme osoba s kojom komuniciram priča i dalje tako da moram multitaskati slušanje osobe, čitanje odgovora i paženje da vrijeme ne istekne... Nepotrebno komplicirano.

Kad pogledam cijelu igru, to su sitnice, ali eto da se napomenu.

Eto, za sve one koji žele igrati (ili raditi) igru s dubokom karakterizacijom likova i s filmskim feelom, ovo im je obavezno štivo.

P.S. Glazba (pogotovo uvodne špice) je savršena.

Torla
2015 Stu 16 07:48:52 PM
Hvala na recenziji.
Igra mi je svakako na "To Play" listi, samo čeka pravo vrijeme :)
Fenix
2015 Stu 16 07:53:12 PM
Hvala [member=278]Dobos[/member] :)
Dobos
2015 Stu 16 07:55:26 PM
A joj, hvala vama  :ah:
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno recenzije

  • 1