• PC
  • PS4

Nioh

DATUM IZLASKA: 7.2.2017.

IZDAVAČ: Koei Tecmo

DEVELOPER: Team Ninja

ŽANR: Akcijski RPG

Recenzija | Nioh - Defiant Honor

"This Darkness is the realm of the ninja..."

Napisao  Četvrtak, 05 Listopad 2017

Team Ninja nastavlja svoju trilogiju DLC-ova za njihov odličan Nioh s drugim dijelom koji nas baca u samu bitku u Osaki. Čeka vas zimska kampanju koja će vas dobro zabaviti, iako dosta kratko traje. Baš kao i u prvom DLC-u, Dragon of the North, i ovaj dodatak nam donosi hrpu sadržaja koji će obogatiti vaše Nioh iskustvo i pružiti prilično napete boss borbe.

Krvava borba u Osaki

Dragon of the North je isto bio dosta kratak, budući da je ponudio tri glavne misije, od kojih je jedna bila praktički samo boss borba, a Defiant Honor je tu brojku smanjio na tek dvije misije. Ipak, tu su još i sporedne misije koje će svojom količinom opravdati već dosta nisku cijenu ovog dodatka. Kampanja u Osaki nastavlja se direktno na događaje iz prvog DLC-a, pa će se naš William naći u brutalnim borbama kroz dvije glavne misije na novoj lokaciji.

nioh reca 1

Obavezno potražite sva tri topa u prvoj misiji.

Team Ninja zaslužuje svaku pohvalu za dobar level dizajn, budući da su dvije glavne lokacije dosta dobro dizajnirane, pa ćete tako projuriti kroz samo bojište Osake, kao i kroz rovove pod paljbom strijela, a kasnije i kroz sam labirint ispod neprijateljske baze. Samo bojište je prepuno Yokajija i ljudskih neprijatelja, pa ćete tako morati stalno mijenjati taktike kako biste preživjeli. Dodajte na to i zgodne bonus ciljeve poput paljbe topova kojom uništavate strijelce na zidovima dvorca i imate poprilično dinamičnu misiju. Tu su i novi neprijatelji koji će vas dodatno namučiti, a posebno su nabrijani nindža psi koji će vam svojim brzim napadima brzo potrošiti Ki, a to je posebno nezgodno kada ste često okruženi dodatnim nindžama koji neće čekati na napad.

Posebno dobre boss borbe

Zadnja misija će vas provesti kroz hrpu neprijatelja i posebnu stražu glavnog bossa koja će vas dobro namučiti kako biste došli do velikog Sanade Yukimure. Gazda će vas dobro natamburati vatrenim napadima pa budite spremni na hrpu dodge pokreta. Prva misija ima i dosta napetu boss borbu protiv nindže Sarutobija Sasukea koji će vas svojim Tonfe oružjima dobro namučiti. Ovo je izuzetno tehnička borba koja traži da dobro naučite pokrete bossa jer vas može brzo riješiti ako vas zahvati svojim combom. Nakon Odachija iz prvog DLC-a, Tonfe su nova klasa koja će dodatno proširiti već izuzetno dubok sustav borbe svojim novim potezima, odličnima za blisku borbu.

nioh reca 2

Nova klasa oružja u akciji.

Naravno, tu je i hrpa novog oružja, oklopa i magija, kao i posebna Ethereal rarity klasa oružja i oklopa koja ide korak dalje od Divine opreme. Iako su glavne misije dosta kratke, sve ovo će one koji i dalje igraju natjerati da natuku još više sati provedenih u igri. Tu su i novi guardiani, kao i potpuno nova težina igre, Way of the Wise, koja brutalno podiže težinu i levele. Kako biste uopće pristupili ovoj težini potrebno je završiti NG+ i NG++ tj.Way of the Strong i Way of the Demon.

Defiant Honor je nešto slabiji od Dragon of the Northa, no još uvijek vrlo dobar dodatak koji će vam pružiti hrpu izazova kroz sjajne boss borbe. Same cutscene i gluma su na visokoj razini, a DLC nas priprema za finale i kraj Williamove priče u Bloodshed's End čija će recenzija uskoro biti objavljena na portalu.

NAŠA PRESUDA

77

Nioh - Defiant Honor

Iako nesto kraći od prvog DLC-a, Defiant Honor je kvalitetan dodatak s napetim boss borbama.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno recenzije

  • 1