• PC
  • PS4
  • XONE

Real Farm

DATUM IZLASKA: 20.10.2017.

IZDAVAČ: SOEDESCO

DEVELOPER: Triangle Studio

ŽANR: Simulacija

Recenzija | Real Farm

Ono kada voziš traktor s prikolicom, ali prikolica ide svojim putem!

Napisao  Četvrtak, 02 Studeni 2017

Ne, nije riječ o nekoj modernoj prikolici, riječ je o glitchu u Real Farm igri koju igramo ili barem pokušavamo igrati ovih dana.  Igra je izašla 20. listopada 2017. za PS4, Xbox One i PC. Triangle Studios je, kao tvorac ove igre, pokušao iskoristiti priliku i uletjeti kao zamjena za Farming Simulator koji u verziji FS 2018 izlazi samo na Nintendo i PlayStation Vitu. Zapravo, FS 2018 i nije novi nastavak, već samo prilagođeni Farming Simulator 17 koji smo ranije recenzirali. Budući da je Real Farm izbačen u pravo vrijeme, ali očito ne i kao pravi proizvod, možemo reći da su u Triangle Studiosu podbacili i to dosta.

RealFarm1

Izgleda obećavajuće?

Nedostatak licenci (uopće ih nema), glitchevi, umjetna inteligencija na razini kamena i očigledni copy-paste Farming Simulatora samo su neke od "sjajnih" stvari koje ova igra pruža! Realno rečeno, ova igra je izašla kao 80% ostalih igri do sada, odnosno kao nedovršen ilitiga poluoproizvod!

RealFarm2

FENDT kupljen u Kini s licencom za tržište Siera Leone.

Kad raščlanimo sustav igre, 90% njega nalikuje na ranije spomenuti Farming Simulator, 5% su glitchevi/bugovi koji još nisu viđeni u ovakvom tipu igre, a ostalih 5% su stvarne inovacije. Na primjer, hvale vrijedna inovacija u ovoj igri u odnosu na spomenutog konkurenta je radni meni stroja na kojem radite kao što se vidi na slici. Ili pak ova opcija koja pokazuje stanje polja na kojem se nalazite kroz 4 stavke (oranje, tanjuranje, hidratacija tla, žetva i nametnici)!

RealFarm4

Meni radnog stroja

Ono što je isto hvale vrijedno je pokazatelj stvarnog ekonomskog stanja opreme i njezinog održavanja. Što se oprema odnosno strojevi više koriste, to je njihovo održavanje skuplje pa u nekom trenutku dobijete "savjet" od igre da ono što je istrošeno prodate i kupite drugo jer će održavanje u skorije vrijeme postati neisplativo u odnosu na kupnju novog predmeta.

Kao i kod konkurencije, i ovdje se može zaraditi pristojan novac radom za druge farmere – uz jednu malu inovaciju: imate zadatke gdje morate koristiti vlastitu opremu pa dobijete i do dva puta više novca ili njihovu opremu za neku manju sumu novaca. Većinu stvari nisam ni nabrojao jer se stvarno ni u čemu ne razlikuje od, opet ponavljam, Farming Simulatora 17.

RealFarm3

Razina detalja je stvarno za pucat si u koljena.

Developerima igre savjetujem da se za 2019. (s obzirom da Farming Simulator preskače godine) malo bolje pripreme, inače će tih $40 koliko igra košta biti bacanje novca u vjetar. Farming Simulator u svoju igru nije stavio dosta strojeva za koje su smatrali da nisu potrebni, što je Real Farm mogao iskoristiti i ovu igru podići na razinu dostojnog proizvoda i staviti ga u best buy opciju ovakvih simulatora. Ovako to sve samo ostaje na ovoj recenziji i na tome da su dio kupaca gurnuli u ruke Focus Home Interactivea.

NAŠA PRESUDA

40

Real Farm

Neuspješan pokušaj svrgavanja Farming Simulatora s trona.

Dom
2017 Stu 02 01:16:57 PM
Se mogu povuc sredstva iz eu ak igraš ovu igru ?
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno recenzije

  • 1