• SWITCH
  • PC
  • PS4
  • XONE

Ben 10

DATUM IZLASKA: 15.11.2017.

IZDAVAČ: Outright Games

DEVELOPER: Torus Games

ŽANR: Akcija

Recenzija | Ben 10

Cartoon Networkov popularan animirani serijal došao je na konzole poprilično tiho i bez neke velike pompe. Mi smo ulovili jedan primjerak, pa hajmo vidjeti što nas je dočekalo.

Napisao/la  Nenad Rendulić Petak, 24 Studeni 2017

Igra prati Bena, Gwen i djeda Maxa u pet nepovezanih kratkih priča. Na početku svakog levela dolazi glavni negativac, napravi neku glupost i na igraču je da prolaskom kroz level dođe do njega, pobjedi ga i krene dalje. Sve je to poprilično šturo, nekoherentno i nema nekog prevelikog smisla kao cjelina – baš kao da gledate nepovezane kratke priče.

Igra ima 5 levela. Svaki u prosjeku traje pola sata što znači da je za njen završetak dovoljno otprilike 3 sata, čak i ako niste neki vješti igrač.

"Time To Throw Stuff"

Ben na raspolaganju ima 10 tranformacija u obožavateljima dobro poznate oblike. Sa svima sam imao problema jer su kontrole loše, neresponzivne i trome. 

Skok, dupli skok, udarac i dash su svi potezi koje Ben može koristiti. Nema tu neke dubine, sve je plitko i nezanimljivo. Skok izgleda kao da smo bacili komad grane u zrak i gledamo kako pada. Dash je nepotreban, možda sam ga jednom koristio, a udaranje je nezanimljivo koliko i samo pritiskanje gumba. Više puta mi se desilo da udaranje uopće nema odaziva pa mi je lik samo stajao na ekranu dok su me protivnici udarali, a to se dogodilo previše puta da bi se zanemarilo. Takve stvari su neoprostive u igri kojoj je to primarni cilj jer ako ne možeš koristiti primarnu funkciju gameplaya, onda nemaš ni što igrati.

b10 reca

Jedini koliko-toliko igrivi lik.

Tokom borbe imamo i counter odnosno kontraudarac koji pokušava biti responzivan i točan, ali nedostaje mu sve od navedenog. Igra često ne prepozna input i counter se ne prizna. Više puta mi se desilo da sam stjeran u kut stisnuo counter, a Ben bi samo propao u pod do pola tijela čemu je jedino rješenje restartanje

Bug 10 umjesto Ben 10

Bugovi su česti i ima ih popriličan broj: neprijatelji se zamrznu i ne možemo dalje dok ne restartamo igru, prolazak kroz objekte je normalna stvar, framerate jako često padne do granice slow motiona itd.
Vizualno igra izgleda lošije od zadnjih igara na staroj generaciji PlayStationa 2. Teskture su mutne, dizajn jednoličan, slika često "puca"... Očito se nitko ni malo nije potrudio da igri da života.
Djeci bi igra možda mogla i biti zanimljiva, ali samo na kratke staze jer mišljenja sam da bi i njima brzo dosadila.

Da ima vise priče i naracije i da je puno duža, klinci bi se možda i zadržali duže, i čak bi im se i dalo igrati, ali ovako jednu kratku cut scenu imamo na početku levela, drugu na kraju i to je to. Nema povezivanja s likovima, nema upoznavanja negativaca, nema nekih dijaloga, nema ničega. Moj savjet je da radije dijete odvedete na sladoled nego da date novce za ovaj kaos od igre.

NAŠA PRESUDA

30

Ben 10

Neigrivi monotoni kaos; zaobiđite u širokom luku.

Icek™
2017 Stu 24 12:18:05 PM
Baš šteta. osobno sam fan Ben 10 igara te su mi prvih par na PS3 bile zaista zabavne igre u kojima sam i uživao. Omniverse 2 mi je bio šrot, koji je bio ogavni Android port te nisam mogao igrati taj drlog. Ovaj kad sam vidio za PS4 sam se poveselio, iako zaboravio kad je izlazak. Svejedno ću mu dati šansu, pretrpiti bugove tih par sati.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno recenzije

  • 1