Platinum Games – proizvodnja isključivo originalnih igara je neisplativa

Momci iz Platinum Gamesa potrudili su se objasniti nam zašto fokusiranje samo na originalne i nove naslove u industriji videoigara nije baš najbolja poslovna strategija.

Napisao  Petak, 05 Veljača 2016

Platinum Games, proizvođač kojeg najviše pamtimo po njihovim IP projektima Bayonetti i Vanquishu, u zadnje vrijeme je često angažiran na radovima za licencirane franšize. Od nedavnih igara koje su proizveli valja spomenuti Avatar: The Legend of Korra, Transformers: Devastation, ali između ostalog i izvrsni Metal Gear Rising: Revengeance.

„U početku smo smatrali kako želimo biti studio koji će raditi 100% originalne igre“, ističu u Platinum Gamesu tijekom intervjua za japanski Famitsu. Međutim, prema riječima izvršnog čelnika Tatsuye Minamija, ovakav plan bio je i više nego kompliciran za izvesti, pa su odlučili prihvaćati ponude drugih proizvođača za outsourcingom (prebacivanje cijele ili dijela proizvodnje na drugu tvrtku koja je kompetentna za to). Eiro Shirahama, direktor Platinum Games studija, naglašava slobodu koju partneri daju njihovom studiju prilikom ovakve suradnje: „Vlasnici licenciranih franšiza na kojima radimo prepuštaju nam velik dio u kreativnom dijelu, ponajviše u akcijskom segmentu igara.“

Na stranu uspjeh vlastitih projekata poput Bayonette, čini se da ovakav oblik suradnje odgovara i Platinumu, barem im s financijske strane ne manjka ovakvog angažmana. Neki od projekata na kojima ekipa trenutno naporno radi su Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan (treća multiplatformska igra u relativno kratkom vremenu na kojoj rade za Activision), Star Fox Zero (Nintendov IP za Wii U), Nier: Automata (Square Enixov IP za PlayStation 4) i Xbox One ekskluziva Scalebound (u suradnji s Microsoftom). Mi se nadamo da će im ovi projekti donijeti dovoljno novca za neki novi samostalni projekt, ili pak nastavak njihovog originalnog IP-a.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1