Blizzard proslavio 25 godina postojanja

A gdje si ti bio '91.?

Napisao  Utorak, 09 Veljača 2016

Tri mlada studenta kalifornijskog sveučilišta, odlučila su 8. veljače 1991. godine osnovati kompaniju za razvoj igara, a prvotno ime je bilo Silicon & Synapse. Michael Morhaime, Frank Pearce i Allen Adham su odlučili prvo raditi portove igara za druge kompanije, da bi 1993. godine krenuli u razvoj vlastitog proizvoda, poput igara Rock n' Roll Racing i The Lost Vikings. Godine 1994. kompanija mijenja ime u Chaos Studios, te naposljetku u Blizzard Entertainment.

Blizzard doživljava nezaustavljivi uzlet u industriji igara nakon 1994. godine i izlaska naslova Warcraft: Orcs and Humans, te Warcraft 2: Tides of Darkness. Nakon toga slijedili su hitovi poput Diabla, StarCrafta, te World of Warcrafta. Nakon spomenutih naslova, njihovih nastavaka i ekspanzija, kompanija je izrasla u giganta industrije.

Blizzard je danas jedan od temelja industrije igara, kompanija koja ima mnogobrojne obožavatelje i sljedbenike, te kompanija koja je izgradila osobnost kroz nevjerojatne računalne animacije, balansirano igranje i ispoliranost svojih naslova. Sretan rođendan Blizzard i nadamo se kako ćemo barem još sljedećih 25 godina uživati u vašim igrama.

Tzereen
2016 Velj 09 09:39:41 AM
Volim ih. Znam da ih mnogi ne vole, ali ja ih obožavam.
Svaka igra im je posebna na svoj način i svaka je donjela pravu malu revoluciju u svom žanru. Možda nisi pioniri u nekim stvarima, ali kad nešto naprave, zarazno je do bola.

Starcraft.
Warcraft.
Diablo.
WoW.
Hearthstone.
Heroes of the Storm.
Ulogiraj se da bi komentirao.