HTC Vive cijena će iznositi $799!

Uoči početka Mobile World Congressa u Barceloni, objavljene su nove informacije o HTC Viveu.

Napisao  Ponedjeljak, 22 Veljača 2016

Na istom mjestu u Barceloni gdje je prošle godine prvi put i prikazan HTC-ov VR headset, jučer je objavljena cijena paketa, kao i konačan datum izlaska.

Cijena HTC Vivea će u "ediciji za potrošače" biti $799, a u paket će biti uključeno sve za punokrvno VR iskustvo kakvo su zamislili vizionari iz HTC-a i Valvea. Tako će paket sadržavati sami HTC Vive VR headset, dva bežična kontrolera na pokret, par baznih stanica koje će mapirati prostor oko igrača i pratiti njegove pokrete, Vive Link Box procesorsku jedinicu koju ćemo upariti s računalom te posebne slušalice. Ograničeni period vremena kupci će dobivati dvije igre, Job Simulator: The 2050 Archives i Fantastic Contraption. Pogledajte ih ispod u akciji.

Još jedna zanimljivost je i implementiran sustav kontrole mobitela, pa će se tako Android i iOS korisnici moći javljati na pozive kroz HTC Vive, čitati poruke i pregledavati zabilješke.

Slično kao i kod Oculus Rifta, za igranje na Viveu će vam biti potreban barem minimum od Nvidie GeForce GTX 970 ili AMD Radeona R9 290. Zanimljivo, jučer na konferenciji iz HTC-a su najavili partnerstvo s proizvođačima PC hardvera i prodaju grafičkih kartica u paketu s Viveom. Ipak, nisu bili spremni ići u ovom trenutku u detalje.

Kao što smo već i pisali, prednarudžbe kreću 29.2. a isporuke paketa u travnju. Nažalost, prodaja kreće u samo 24 odabrane zemlje, među kojima nažalost nije Hrvatska, kao ni ostale zemlje iz regije. 

Karte su na stolu. Oculus Rift ide u prodaju za $599 a HTC Vive za $799. Sony, što još čekate?

Nexus
2016 Velj 22 12:51:44 PM
Khm...a ko će ovo kupiti?
Deadwalker
2016 Velj 22 01:08:30 PM
Tech entuzijasti koji ionako kupuju uvijek sve novo.
Osobno se nikako ne vidim da to stavim na oči, slušalice na uši i da se u potpunosti maknem iz realnosti. Kamoli odrasli ljudi s djecom koja svako malo rade sranja po kući. Nezz, nikako ne vidim uspjeh ovoga na casual konzolaškom tržištu.
Prika
2016 Velj 22 02:17:41 PM
Haha ja cu ovo kupit samo da igre bolje pocnu izlazit za ovo
S1r1uS
2016 Velj 23 10:11:08 AM
Tehnologija u svojim pocecima, ni malo me ne privlaci...
madSuperCrash
2016 Velj 23 03:59:37 PM
Moram priznat ni mene, pogotovo ne s ovakvom cjenom.

3D film jos uvijek nijedan nisam ni pogledo, niti imam neku potrebu, a ovo ce isto pricekat kvalitetniju ponudu i puno manju cjenu.

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Ulogiraj se da bi komentirao.