Prodaja Rise of the Tomb Raidera na PC-u premašila rezultate Xbox One konzole

U prvom mjesecu prodaje na PC-u, rezultati su gotovo tri puta bolji.

Napisao  Petak, 26 Veljača 2016

Vrijedna istraživačka ekipa iz Superdate je objavila zanimljive rezultate vezane uz digitalnu prodaje najnovijeg Tomb Raidera. Igra je u prvom mjesecu prodana gotovo tri puta više na PC platformi, nego što je to bio slučaj na Xbox One konzoli. Svjedočili smo mnogim analizama kako je u studenom prošle godine Tomb Raider bio u podređenom položaju, zbog činjenice da je plasiran kao Xbox eksluziva i da je borbu vodio sa Falloutom 4. Izlazak na PC-u je došao u pravo vrijeme, jer u siječnju uvijek nedostaje velikih AAA naslova.

Microsoft je jednom prilikom izjavio kako je prodaja novog Tomb Raidera dobra i da je brojka premašila milijun primjeraka. Međutim, ako pogledamo brojke samo za Steam, onda dolazimo do podatka kako je PC verzija samo na tom servisu premašila 500 000 prodanih primjeraka i to u manje od mjesec dana. Brojke bi se trebale znatno popraviti kada izađe verzija igre za PlayStation 4, jer ovako dobar naslov definitivno zaslužuje i dobru prodaju.

Deadwalker
2016 Velj 26 10:00:03 AM
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je Denuvo utjecao na prodaju kod ekipe koja je nestrpljiva čekati probijanje zaštite.
Emilijo
2016 Velj 26 11:34:25 AM
LOL usporeduju PC i Xbox One digitalnu prodaju
Fan O'War
2016 Velj 26 12:35:53 PM
Ne znam koliko je pouzdan izvor ovih informacija za digitalnu prodaju ali dobro.
"According to a monthly report by SuperData, Rise of the Tomb Raider for the PC has sold three times the amount of copies in its first month of being on sale in comparison to the Xbox One version. "
Ako usporedimo prodaju fizickih kopija onda vidimo ogromnu prednost X0 sa prodanih 1 100 000 primjeraka naprema  20 000 prodanih na PCu.

Chono7
2016 Velj 26 05:53:11 PM
To i vise od toga imas u clanku. Mislim da je svima jasno da je digitalija na pcu gotovo ukupna prodaja. Samo na steamu u manje od mjesec dana je prodano vise od 500 000 primjeraka
Ulogiraj se da bi komentirao.