Sony obustavio isporuku PlayStation Vita TV-a u Japanu

Hoće li se slično dogoditi i u Europi? Što će biti s PS Vitom?

Napisao  Nedjelja, 28 Veljača 2016

Sony je uz svoj proizvod za japansko tržište naveo etiketu "Kraj isporuke", što znači da će PlayStation Vita TV (za europsko tržište naziv je PlayStation TV) uskoro nestati s polica trgovina u Japanu.

Ovo se odnosi na sam proizvod, ali na "Value Pack" koji uključuje DualShock 3 i memorijsku karticu.

Brojke kažu da PlayStation Vita TV nikad nije bio uspješan proizvod u Japanu. Prema podacima koje je sastavio Media Create, od lansiranja, 14. studenog 2013. do 3. siječnja ove godine, prodano je 185.452 jedinica, a kasniji podaci su nepoznati jer su u tvrtki vjerojatno bili svjesni nadolazeće prekida isporuke.

Cijeli koncept PlayStation Vita TV-a bio je vrlo zanimljiv, ali je igranje PS Vita igara na velikom ekranu televizora bilo u startu ograničeno od strane developera koji su igra za Vitu izdavali bez kompatibilnosti s PS Vita TV-om, a najveći problem im je predstavljalo implementiranje kontrola.

 

Još uvijek nije poznato hoće li se i kadapsvita tekst prekinuti isporuka za europsko ili američko tržište, no sve se više čini da će potencijalno odličan proizvod neslavno propasti zbog lošeg marketinga i nedostatka podrške developera. Nešto slično se događa i sa nepravedno zapostavljenom PS Vitom, savršenom prijenosnom konzolom koju je uništio nedostatak jačih naslova.

Emilijo
2016 Velj 28 07:20:36 PM
Mogli bi prekinut i isporuku PS3 i Xboxa One ubrzo.
Ulogiraj se da bi komentirao.