EA: Polovica zarade od digitalne prodaje otpada na mikrotransakcije

Velike korporacije nikada nisu skrivale koliko im je bitno tržište dodatnog sadržaja.

Napisao  Petak, 04 Ožujak 2016

Kao jedan od najjačih izdavača u gaming industriji, Electronic Arts je prije godinu i pol objavio da cilja na milijardu dolara zarade godišnje od dodataka igrama. Od tada je ta brojka prekoračena, ponajviše zahvaljujući mikrotransakcijama u sportskim igrama.

Prema pisanju portala GameIndustry International, šef financija u EA-u, Blake Jorgensen, detaljno je objasnio digitalnu stranu poslovanja tvrtke i spomenuo da prodaja preko Ultimate Teama za franšize Madden, FIFA i NHL donosi zaradu od oko 650 milijuna dolara godišnje.

"Dodatni sadržaj donosi 1,3 milijarde dolara godišnje. otprilike pola tog iznosa otpada na Ultimate Team", izjavio je glavni i odgovorni za financije.

Iako je ta činjenica očita čak i onima koji ne prate toliko sportske igre, glavni financijaš je objasnio na konferenciji za investitore banke Morgan Stanley da mikrotransakcije jednim dijelom održavaju na životu cijelu tvrtku.

Zaključit ćemo da se EA u velikoj mjeri ovisi o godišnjem izdavanju svojih sportskih franšiza, bez obzira kakve kvalitete one bile i kakve ocjene dobije finalni proizvod. Čak i kad se individualne igre ne prodaju nevjerojatno dobro, tvrtka može računati dodatnih nekoliko stotina milijuna dolara od mikrotransakcija, a to u neku ruku garantira "uspjeh" gotovo svakog naslova koji izdaju.

Nexus
2016 Ožu 04 11:27:53 AM
Pametni ljudi rade u EA-u :)
Ulogiraj se da bi komentirao.