Najavljen CryEngine 5

Crytek najavio novi model plaćanja i nove mogućnosti pokretača.

Napisao  Srijeda, 16 Ožujak 2016

CryEngine je od svoje prve iteracije jedan od najboljih i najkompletnijih pokretača u povijesti razvoja igara. Zadnja inačica ovog pokretača naziva CryEngine 4 je zapravo bila samo unaprijeđena verzija trojke, no ovaj put Crytek je najavio petu iteraciju i mnogo zanimljivih mogućnosti.

CryEngine 5 je danas najavljen i službeno je plasiran na tržište, ali sa politikom plaćanja simboličnog naziva "plati koliko želiš". Na ovaj način razvojni studio može imati potpuni pristup svim mogućnostima pokretača i izvornom kodu istog ako plati određeni iznos po želji, bez dodatnih troškova. Alfa i omega Cryteka, Cevat Yerli, je naglasio kako je na ovaj način Cryengine pristupačniji svima i čvrsto povezan sa zajednicom.

Neke od glavnih značajki novog pokretača su da podržava C# programski jezik, posjeduje DirectX 12 podršku, ima novi render sustav koji uvelike poboljšava performanse u grafički zahtjevnim aplikacijama, posjeduje napredan sustav volumetrični oblaka, ima novi sustav čestica i korisničko sučelje, posjeduje FMOD podršku, te sustav podrške za lakšu komunikaciju i rješavanje problema.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1