Međuplatformsko mrežno igranje između Xboxa One i PlayStationa 4 i nije tako nemoguće

Čini se da je prošlotjedna najava Microsofta kako će omogućiti cross platform mrežno igranje preko Xbox Livea s PC-om i „ostalim platformama“ naišla i na odjek kod Sonyja.

Napisao  Četvrtak, 17 Ožujak 2016

Hrabra najava prvo je naišla na odgovor jednog od Sonyjevih PR-ovaca kako u tvrtki već podržavaju cross platform igranje između PS4 i PC-a, na sličan način kako je to na odabranim igrama bilo moguće i s PS3. Sada se oglasio šef Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida, i to u razgovoru za Eurogamer. Yoshida je naglasio kako razumije da se Microsoftova politika glede cross platform igranja promjenila, ali naglasio je kako Sony s aktualnim naslovima poput Street Fightera 5 i Rocket League već ima takvu mogućnost na PS4 (i PC-u).

„PC je otvorena platforma i tu nemamo većih problema. Povezivanje dvije različite zatvorene mreže je mnogo kompliciranije, i morali bi raditi s proizvođačima i izdavačima kako bi točno znali što želimo postići. Tehnički aspekt spajanja dvaju mreža je možda i najjednostavniji dio. Također, trebalo bi razraditi uvjete korištenja i poslovne prepreke za takav model“, naglasio je Yoshida.

Drugim riječima, tehničke prepreke su manji dio problema za ovakvo ostvarenje mrežnog igranja između dvije platforme, dok poslovni model između dva proizvođača i interes tvrtke ostaju glavno i najvažnije pitanje za Sony. S obzirom na rečeno, možda i nije tako vjerojatno da će igrači uskoro igrati The Division ili Destiny na PlayStation Networku zajedno s igračima na Xbox Liveu i obratno. No opet, proizvođači poput Psyonixa (Rocket League) bi voljeli upravo tako nešto postići.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.