Prikazani multiplayer modeovi za Doom

Pogledajte prikaz multiplayer modeova za ovaj brutalni arena shooter.

Napisao  Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016

Bethesda je na svom službenom blogu objavila detalje za svih šest modeova koje će ponuditi igračima na izlasku novog Dooma u svibnju. Tu je i novi trailer koji prikazuje tri modea i brzi gameplay. Developeri su pripremili ponešto za svakoga, bilo da vas zanima klasični deathmatch ili nešto novo.

Soul Harvest je mod u kojem morate potvrditi kill tako da sakupite dušu palih neprijatelja. Duše će biti dostupne na mapi samo određeno vrijeme, a mogu ih pokupiti obje strane. Neprijatelji moraju pokupiti dušu kako bi potvrdili kill i sakupili bodove, a igrači iste ekipe ih mogu spriječiti u tome tako da sami pokupe dušu. Demonska runa će se pojaviti na mjestu prvog killa i ovaj demon neće imati vremensko ograničenje za korištenje, a za svaki kill će dobivati dva boda, dok će ostali dobivati po jedan bod. Ako drugi igrači uspiju poraziti demona onda mogu dobiti pet boda i mogućnost da sami preuzmu tu ulogu. Pobjednik je ona ekipa koja prva sakupi određen broj bodova ili bude imala više bodova u trenutku isteka vremena.

Freeze Tag je mod koji će biti poznat mnogima igračima. Kao i u stvarnoj igri, protivnici će umjesto killa biti zaleđeni, a suigrači ih moraju odlediti kako bi ih vratili u igru. Igrači koji budu uhvaćeni u ledeni blok će se nastaviti kretati po mapi ovisno o nagibu ili projektilima drugih igrača što može dovesti do raznih situacija, a igrači koji se razbiju će se moći respawnati. Pobjeda se postiže kada je jedna ekipa potpuno zaleđena, a ako ima još igrača koji nisu u ledenom bloku na bilo kojoj strani kada vrijeme istekne, onda oni sa više aktivnih igrača odnose pobjedu.

Warpath je varijacija na klasični King of the Hill mod u kojem se jedna jasno označena kontrola točka kreće po mapi, a na suprotnoj strani će se pojaviti demonska runa. Igrači će morati birati hoće li držati kontrolnu točku ili probati uhvatiti runu na drugoj strani mape. Tu nastaje kaos kada se mnogi igrači počnu kretati za obje mete, a rezultat je kaotična bitka za dominaciju. Pobjedu odnosi ekipa sa više bodova ili oni koji imaju više bodova kada vrijeme istekne.

Domination je klasična dominacija koja će mnogim igračima biti poznata. Mape će imati po tri statične kontrolne točke. Igrači moraju eliminirati protivnike i držati točku, a bodovi se dobivaju što duže držite točku. Naravno, Doom mora imati svoj twist i za ovaj mod pa ce tako jedna demonska runa biti ubačena random na mapi, a sama lokacija će biti svima najavljena kako bi počela trka do moćnog power-upa. Pobjedu odnosi ona ekipa koja ima više bodova ili ona koja je u vodstvu kada vrijeme istekne.

Team Deathmatch je jedan od dva klasična moda. U ovom modu dolazi do pravog okršaja između dvije ekipe. Igrači u ovom modu mogu birati svoj loadout, izgled marinca i ovaj mod nam isto tako donosi mogućnost igranja kao demon. Demonski killovi nose jednak broj bodova kao i kod običnih igrača. Power oružja i power predmeti imaju veliku ulogu u ovom modu za koje će developeri uskoro izbaciti novi video koji će pokazati detalje. Pobjedu odnosi ekipa koja ima više bodova po isteku vremena ili ako dostignu određen broj bodova dok još meč traje.

Clan Arena je drugi klasični mod, kako developeri kažu, a radi se o eliminationu. Nema pick-upa, nema respawna i nema obnove healtha i armora. Kada vas eliminiraju to je kraj za vas. Demoni nisu dostupni u ovom modu. Pobjednu odnosi ona ekipa koja u potpunosti eliminira protivnike.

Kako se vama čine ovi modeovi? O mapama smo također pisali pa svakako bacite pogled na to ako vam ovi modeovi zvuče zanimljivo. Zatvorena beta za sve koji su kupili Bethesdin Wolfenstein: The New Order počinje 31. ožujka, a trajat će do 3. travnja. Sama igra izlazi na petak, 13. svibnja za PlayStation 4, PC i Xbox One.

Pogledajte službeni trailer:

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.