ForwardWorks je novi Sonyjev studio za mobilne igre

Sony je nedavno zatvorio Evolution Studios, a sada bi na neki način mogli reći da kompenziraju s novim studijem ForwardWorks, čija misija će biti izrada mobilnih igara.

Napisao  Petak, 25 Ožujak 2016
Sjedište ForwardWorksa bit će u japanskom Tokiju a s radom počinje već 1. travnja. Incijalno će studio raditi igre za japansko i azijsko tržište, no teško je za ne očekivati da će ubrzo mobilne igre navedenog studija biti ponuđene na globalnom tržištu. Iako još nema najava za nove igre, dobar dio njih, ako ne i većina, imat će osnovu u poznatim i proslavljenim PlayStation ekskluzivama.

Sony je potvrdio da će igre biti rađene za Android i iOS uređaje. Odbor čelnika tvrtke uključuje i dosadašnjeg predsjednika Sony Computer Entertainmenta Andrewa Housea, kao i predsjednika SCE Japana / Azije Atsushija  Moritu.

Sony je već koketirao s probojem na mobilno tržište u vidu PlayStation Mobile inicijative, koja je trebala pokrivati međuplatformske naslove za Android uređaje i PlayStation Vitu. Prošle godine Sony je zatvorio spomenuti program koji nažalost nikad nije uistinu ni zaživio. Možda ovaj put bude drugačije s ForwardWorks studijem.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.