Iz AMD-a potvrdili kako pripremaju čak tri nove konzole

Umorni ste od ove generacije konzola? Igre vam nisu dovoljno lijepe i grafički impresivne? AMD možda ima rješenje za vas koji ste zahtjevni.

Napisao  Petak, 22 Travanj 2016
AMD je otkrio postojanje novih dizajnerskih nacrta za procesore koji ukazuju da će u ovoj godini i razdoblju nakon toga na tržište stići ni manje ni više nego tri nove konzole. U Gamesindustry.biz su doznali kako AMD od ovog čitavog posla očekuje utržiti najmanje $1,5 milijardi dolara, i to u vremenskom od sljedeće tri ili četiri godine.

AMD-ova izvršna predsjednica Lisa Su je bila škrta s detaljima, no potvrđeno je kako neće svi najavljeni proizvodi završiti na policama trgovina ove godine.

U međuvremenu možemo praktički biti sigurni da je jedna od najavljenih konzola i PlaySatation 4 Neo. Hoće li konzola doći u obliku kakav se u zadnje vrijeme spominje u medijima (između ostaloga povećan takt procesora i grafička kartica koja je barem dvostruko jača od trenutne), ostaje za vidjeti. Ostala dva dizajna su izvjesna Nintendova konzola kodnog imena NX i vjerojatno redizajnirani Microsoftov Xbox One. Naravno, nije nemoguće da se zapravo oba dizajna odnose na Nintendovu novu konzolu s obzirom da se spominje kako je modularnog dizajna, te da može funkcionirati kao prijenosna i kućna konzola bez većih problema. U slučaju odvojene prodaje, zasebna „kućna“ jedinica mogla bi u prodaju ove godine, dok bi prijenosna mogla u prodaju tijekom 2017. Po mnogočemu se očekuje da Nintendo s ovom generacijom ode korak dalje, pa ovakav koncept ne bi začudio.

U AMD-u se nadaju kako će početak prodaje novih konzola biti dodatan poticaj tvrtki i njenom poslovanju, uz već postojeće ugovore i proizvodnju komponenti za sva tri najveća proizvođača konzola.

Koliko je za potrošače dobar scenarij u kojem i dalje imamo situaciju da svi proizvođači konzola koriste tehnologiju iste tvrtke, uz manje varijacije hardvera, predstavlja jedan od očiglednih problema diferencijacije, ali vjerojatno i jedan od izvora dodatnog zadovoljstva za proizvođače multiplatformskih igara kojima ovo najviše ide na ruku.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.