PlayStation Network zarađuje više nego cijeli Nintendo

Podatak slikovito dočarava koliko je Sony u ovom trenutku moćan kad je u pitanju gaming.

Napisao  Četvrtak, 28 Travanj 2016

Tijekom prošle fiskalne godine (završila je 31. ožujka 2016.), PlayStation Network prodajom je generirao više od 30 milijardi kuna (529 milijardi jena).

Cijela Nintendova divizija je u istom razdoblju uspjela zaraditi nešto više od 29 milijardi kuna.

Zarada PSN-a dostigla je ogromnu brojku zbog nevjerojatno velike baze vlasnika PlayStationa 4 koja probija granicu od 40 milijuna prodanih konzola. Naravno, Sony će dobiti dio novca svaki put kad nešto kupite s njihovog Storea, a ne smijemo zaboraviti ni to da bitan dio novca stiže od prodaje PlayStation Plus pretplate nužne za igranje online.

Šefovi Sonyja, predvođeni Kazom Hiraijem, zadovoljno trljaju ruke, kao i naš Emilijo koji će sigurno iz rukava izbaciti još nekoliko cifri koje potvrđuju trenutnu nadmoć PlayStationa nad svojim konkurentima.

Emilijo
2016 Tra 28 11:40:32 PM
U narednih 12 mjeseci razlika ce biti jos veca - Sony ce isporuciti gotovo 20 milijuna PS4 konzola u ovoj fiskalnoj godini, dakle jos vise prodanih igara, PS+ pretplata,..nego u ovoj, dok nova Nintendova konzola izlazi tek za 10 mjeseci, a do tada ce se morati pouzdati u mrtve 3DS i Wii U koje ocekuju isporuciti u 5.8 milijuna zajedno.
Veigue
2016 Tra 29 11:02:31 AM
Kada pogledamo kako Sony-ju dobro ide možemo samo zaključiti da naš dragi Emilijo više nije


zabrinut.
Ulogiraj se da bi komentirao.