Međuplatformsko igranje možda i nije tako daleko od realizacije

Kratak osvrt o ovoj temi je dao Marcin Iwinski.

Napisao  Petak, 06 Svibanj 2016

Glavni čovjek CD Projekt REDa, Marcin Iwinski, pohvalio je promjenu politike Microsofta i smjer u kojem su krenuli te izjavio kako je to veliki napredak u odnosu na Microsoft prije desetak godina. Marcin je odradio intervju za GamesIndustry.biz i tom je prigodom pohvalio i reakciju Sonyja na prijedloge o međuplatformskom igranju te izjavio kako se cijela industrija mora otvoriti novim stvarima, a ne zatvoriti s restrikcijama.

"Pustimo malo Microsoft na miru i idemo vidjeti ako će zaista pratiti ono što najavljuju o otvorenosti. Po mom mišljenju, to je jedini način za njih. A najave o međuplatformskom igranju? Jebeno da! Međuplatformsko igranje s drugim mrežama? To nije Microsoft prije deset godina. Nema šanse."

Sony je vrlo brzo odgovorio: "Da, da, mi se slažemo s time". I to je super! To više nije bitka tko će napraviti više za sebe, već tko će biti bolji za igrače. To je ono što tražimo. Radi se o otvaranju prema igračima i natjecanju u tome tko ima bolju ponudu."

CD Projekt RED je isto tako javno podržao ideju o međuplatformskom igranju, kao i mnogi drugi razvojni studiji, a danas smo svjedočili i čestitki Phila Spencera, glavnog čovjeka za Xbox, povodom uspješnog izlaska Uncharteda 4. Phil je čestitao Naughty Dogu i Shuheiju Yoshidi na još jednom odličnom Unchartedu i fenomenalno odrađenom poslu, a Yoshida je uzvratio zahvalom i porukom da će se vidjeti na E3 sajmu. Možda je ipak vjetar okrenuo stranu i igrači uskoro postanu svjedoci integracije dvije najveće konzole na tržištu.

Fenix
2016 Svi 06 04:45:06 PM
Autore teksta, opet nas pokusavas posvađat. Zašto je na slici Sony naočit preplanuo muškarac, a Microsoft kržljava ženica?
Ulogiraj se da bi komentirao.