Sega razmišlja o HD remasterima Shenmue 1 i 2

Na trećem nastavku se radi, no mnogi žele još jednom odigrati kultne originale.

Napisao  Petak, 13 Svibanj 2016

Čini se da će obožavatelji napokon dočekati objavu HD remastera prva dva nastavka ambicioznog serijala koji je kreirao Yu Suzuki (koliko je bitan za gaming shvatit ćete kad spomenemo igre kao što su Hang On, Space Harrier, Out Run ili After Burner), ako ćemo povjerovati posljednjim komentarima koji stižu iz Sega Europe.

Ipak, u ovom trenutku ne ide baš sve po planu oko prenošenja igara koje su originalno izašle za Dreamcast i prvi Xbox na trenutnu generaciju konzola.

U odgovoru jednom od obožavatelja koje zanima što se događa s HD verzijama igara Shenmue iz 1999. i Shenmue 2 iz 2001., tvrtka je misteriozno izjavila da "trenutno istražuju" mogućnosti prebacivanja.

"Naravno da bismo igre voljeli izbaciti sutra, ali, nažalost, prebacivanje igara na sadašnje platforme nije jednostavno jer želimo biti sigurni da će HD remasteri biti jednako kvalitetni kao i originalni naslovi. S imerzivnim igrama kao što su Shenmue 1 i 2 postoje dodatne komplikacije zbog licenciranih proizvoda koji su uključeni u originale. Voljeli bismo napraviti prebacivanje i trenutno istražujemo kako to ostvariti", rekao je Dan Sheridan, community manager kojem plaću daje Sega.

Spomenuti problemi s licenciranim proizvodima i njihovom promocijom uključuju satove Timex i torbe Case Logic, a u igri su se japansko tržište pojavili Coca-Cola automati, uz još neke licencirane tehnologije i partnere.

U ovom trenutku, spomenuti kreator serijala, Yu Suzuki, marljivo radi na trećem nastavku serijala.

 

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.