Ažuriranje za Oculus Rift ukida mogućnost korištenja VR aplikacija s HTC Viveom

HTC Vive i Oculus Rift imaju mnogo toga zajedničkog. No čini se da je želja za ekskluzivnošću sadržaja i udjelom na tržištu ipak jača od namjere za omogućavanjem hardverske kompatibilnosti. Živjela nam fragmentacija.

Napisao  Nedjelja, 22 Svibanj 2016
Naime, iz Oculusa su izdali ažuriranje za „platformsku stabilnost“, koji zapravo uništava, odnosno ukida podršku za Revive, neslužbeni alat koji dopušta specifičnim Oculus Rift aplikacijama (koje se ujedno nalaze u Oculus Homeu) izvođenje na HTC Vive VR uređaju.

Kreatori Revive programa smatraju da Oculus sada redovito unutar programa provjerava dostupnost priključenog hardvera bez obzira koju aplikaciju koristili. Prethodno je ta provjera bila pokrenuta samo prilikom inicijalnog pokretanja aplikacije.

Glasnogovornik Oculusa je izjavio kako ažuriranje nije specifično okrenuto protiv Revivea, već je cilj borba protiv piratstva. Iako ima istine u ovome i pokretanje nelegalnih programa je svakako loše na uređajima koji ne provjeravaju dostupni hardver i softver, ovo je nesumnjivo jedan od razloga za razočaranje u slučaju da imate HTC Vive i želite vidjeti što nudi konkurencija.

Da ne spominjemo i izjavu jednog od osnivača Oculusa, Palmer Luckeyja, koji je izjavio kako ne žele korisnike ograničiti ovisno o tome koji VR headset posjeduju. U poslovnom svijetu licemjerne i nepromišljene izjave su očito svakodnevni dio (anti)propagande.

Zero
2016 Svi 23 03:03:10 PM
http://motherboard.vice.com/read/oculus-new-drm-just-made-pirating-games-way-easier

Ukratko:
Quote:

The new DRM, however, appears to have only made Oculus' piracy problems way worse. Now, not only did the developer of Revive, who identifies simply as Libre VR, already find a way around the new DRM, his new workaround makes it easier to pirate Oculus games.


Čini mi se da će u Oculusu morati dodatno poraditi na zaštiti. Ovo me podsjetilo na scenarij kada je Sony micanjem podrške za Linux samo pojačao napade na PSN, potaknuvši i modersku scenu da ozbiljnije rade na hakiranju PS3.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1