GOG Connect omogućava prijenos vaših Steam igara na GOG

Je li ovo prvi korak prema unificiranju različitih platformi za igranje na PC-ju?

Napisao  Četvrtak, 02 Lipanj 2016

Steam je odličan servis, bio je i ostati će. Međutim, nakon popularizacije istog, razni drugi izdavači poput EA i Ubisofta su se polakomili za zaradom te pokrenuli svoje vlastite servise za distribuciju digitalnih igara. Svaki servis u pravilu zahtjeva preuzimanje vlastitog klijenta, kao i njegovo pokretanje za igranje. Koliko god konkurencija bila dobra u vidu zdravijih cijena, briga o ažuriranju raznih klijenata, lozinka, kao i osobnih financijskih podataka zna biti prilično frustrirajuća.

Izgleda da su to shvatili u GOG-u, servisu CD Project Reda koji je ponudio GOG Connect uslugu. GOG Connect nudi da svoje igre kupljene na Steamu "prebacite" na GOG, gdje ih možete igrati bez DRM-a i ostalih beneficija koje navedeni servis pruža. Ipak, postoji caka. Ne možete baš svaku igru prebaciti na GOG, već samo one koje su dostupne u promo periodu. Igre dostupne za spajanje putem GOG Connecta će dolaziti i odlaziti, slično poput PS Plus ili Xbox Live Gold servisa, a jednom kad je "povežete" ona je na GOG-u zauvijek vaša.

Neke od igara trenutno dostupnih na GOG Conenctu su: The Witness, FTL: Faster Than Light, Galactic Civilizations 3, Trine Enchanted Edition, Saints Row 2 i The Witcher: Enhanced Edition. Pun popis igara pregledajte ovdje

viper89
2016 Lip 03 01:52:38 AM
Login i jedan klik. Super stvar.
Prebacio Witchera.
Ulogiraj se da bi komentirao.