Novo ažuriranje Unreal Enginea 4 stavlja naglasak na razvoj VR igara

U Epic Gamesu se trude s implementacijom najnovijih tehnologija, ovaj put cilj je dodatno olakšati programiranje igara namijenjih igranju na VR uređajima.

Napisao  Petak, 03 Lipanj 2016
Epic Games je nedavno objavio posljednju verziju popularnog pokretača za igre, i sada su trenutno na inačici Unreal Engine 4.12. Osim što ažuriranje donosi pozamašan broj optimizacija koda, dodane su i dvije bitne komponente koje će olakšati rad na VR igrama.

Kao prva novost, VR Editor, virtualni okoliš koji je pomagao u stvaranju okoline izravno iz VR-a je sada ugrađen izravno u binarni kod Unreal Enginea 4. Programeri više neće biti prislijeni na ručno skidanje i dodavanje zakrpe za VR Editor preko Githuba, što je bila dosadašnja praksa. Međutim, valja naglasiti da je VR Editor i dalje u eksperimentalnoj fazi.

Sljedeći bitan dodatak je dodavanje nativne podrške za nedavno najavljenu Googleovu Daydream platformu. Zajedno s potvrdom podrške za Vulkan API (alternativa ponajprije Microsoftovom Direct X12), ovo je bitan temelj proširivanju VR programiranja za mobilne uređaje. Pored najavljenog, treba spomenuti i preinake OSVR dodataka, VR Preview mod i nadograđenu verziju Oculus Audio SDK-a. Svi trenutni Unreal Engine 4 projekti su kompatibilni s Unreal Engine 4.12 verzijom.

Sve dodatne informacije možete potražiti na službenoj stranici.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget