Vivendi preuzeo Gameloft, u planu i Ubisoft?

Vivendi, donedavno većinski vlasnik Activision Blizzarda, ponovno traži svoje mjesto kao izdavač i proizvođač videoigara. Najnovija akvizicija je potpuno preuzimanje Gamelofta.

Napisao  Četvrtak, 09 Lipanj 2016
Michel Guillemot, izvršni šef Gamelofta, sudskim putem je pokušao osporiti preuzimanje od strane Vivendija, no taj potez nije urodio plodom. U konačnici je podnio ostavku i izvršni odbor se odlučio na prodaju dionica.

Obitelj Guillemot, osnivači Gamelofta (proizvođač i izdavač igara za mobilne platforme) i Ubisofta, naposljetku su pristali na Vivendijevo pruzimanje Gamelofta u potpunosti. Tako je tvrtka nakon 16 godina samostalnosti i vođenja od strane Guillemotovih postala vlastništvo Vivendija.

Da stvar bude za Guillemote nepovoljnija, Wall Street Journal piše kako Vivendi moguće planira slično neprijateljsko preuzimanje Ubisofta, u kojem već imaju 17,7% dionica i polako povećavaju svoj udio. Iz tog razloga Guillemoti traže investitore u Kanadi kako bi ovo spriječili, jer smatraju da ovo nije u najboljem interesu za tvrtku i studije koji se nalaze u njihovom vlastništvu.

Vivendi i dalje nema mjesto u izvršnom odboru Ubisofta 8makar to žele), te i sami ističu da do listopada ove godine nemaju plan povećavati udio u toj kompaniji. Kako god bilo, izgleda da se Vivendi ipak vraća na scenu i namjera im je ponovno postati jedan od najvećih izdavača i proizvođača videoigara.

viper89
2016 Lip 09 04:06:19 PM
Crash se vraca. Believe.
Zero
2016 Lip 09 04:16:44 PM
To bi bilo super. Makar, nije li licenca ostala u vlastništvu Activisiona?
viper89
2016 Lip 09 04:23:34 PM
Vivendi je uvijek imao vlasnistvo. Cak i kad krivo kazu sony je prodao crasha. Sony je samo licence imao sa universalom (vivendi). Vivendi se kasnije spojio sa actijem pa ne znamo tko tocno ima crasha sada. Mozda fakat ima tu nesto sa ovim pricama kako sony vraca crasha. Mozda bas opet imaju licencu sa actijem/vivendi. Zanimljivo  :D
Zero
2016 Lip 09 04:54:46 PM
Zato i pitam, jer si me baš zatekao. Da te oneraspoložim, našao sam ovo:

Quote:
Lex Lang has also hinted on Facebook that he has been asked to return to his role as voice actor of Dr. Neo Cortex. However, shortly after, the rumors and speculations were derailed when Sony VP of Publisher Relations Adam Boyes confirmed on Twitter that Activision still owns the rights to the franchise, and Lang clarified that he was not teasing a Crash Bandicoot revival, and that he had not been asked to return to the series, but would be open to potentially lending his voice to a new Crash game in the future.


Well, barem imamo uspomene na ND eru CB-a. :D
viper89
2016 Lip 09 04:55:55 PM
Don't believe his lies!  :roll

To su bili dani, ND developer, Sony izdavač a Universal financirao projekt/prostor za rad ND-u. Danas nema ludih dealova :D

Al bas mi se cini da bi mogla past Crash bomba na E3. Believe :D
Sony je vidio kako prolaze bombe kod publike prosle godine, TLG, FF7 i Shenmue 3. Crash bi taman bio ove godine :roll
Ulogiraj se da bi komentirao.