Bungie prestaje sa last gen podrškom za Destiny

Već znamo da PS3 i Xbox 360 igraći neće dobiti nove ekspanzije, a uskoro prestaje podrška za još nekoliko modova pa će tako last gen igrači dobivati samo osnovnu podršku uz mogućnost prebacivanja likova za nove konzole.

Napisao  Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016

Bungie je najavio velike promjene za last gen igrače za popularni Destiny. Na PlayStationu 3 i Xbox 360 je aktivno još uvijek oko 10% igrača što bi značilo da ima još oko 1 milijun igrača na tim PlayStation 3 i Xbox 360, a uskoro će njihovo igranje na tim platformama biti dosta ograničeno. Last gen igrači neće dobivati novi sadržaj ni veće zakrpe.

Bungie je sa najavom ovodišnje Rise of Iron ekspanzije za treću godinu igre objasnio kako su ograničeni sa last gen hardverom i da ubuduće neće izdavati novi sadržaj za stare konzole i preporuča igračima da se prebace na nove konzole. PlayStation 3 i Xbox 360 nose novi "Legacy Consoles" naziv na Bungie stranicama i od kolovoza ove godine Bungie će podijeliti PlayStation i Xbox brendove na zasebne sustave likova po pojedinačnoj konzoli. Dosad su igrači imali jedinstvenog lika bilo na PS3 ili PS4, a od kolovoza i dolaskom nove ekspanzije koja će uvesti novi Level Cap i opremu taj sustav napredovanja će biti podijeljen budući da last gen igrači ne mogu pristupiti novom sadržaju. Budući da će Destiny imati 4 platforme za likove od kolovoza, Bungie je pripremo sustav za prebacivanje likova pa svi last gen igrači koji žele nastaviti svoje Destiny igranje na novim konzolama mogu prebaciti svoj napredak u igri za novu platformu. Account Import opcija se može iskoristiti samo jednom i kad prebacite svog lika na novu konzolu, taj lik više neće imati zajednički sustav pa ako se recimo iz nekog razloga vratite na staru konzolu tamo će vam biti podaci do prebacivanja računa.

Account Import će prebaciti podatke o likovima, opremu i inventar, kupljenu Silver valutu i Eververse mikrotransakcije. Ukoliko vas zanima prelazak na novu konzolu, kada prvi puta pokrente Destiny na novoj konzoli u kolovozu pojavit će se automatski opcija za prebacivanje računa kako bi prebacili postojeće likove. Sadržaj poput The Taken Kinga ćete morati opet kupiti za novoj konzoli.

Bungie je pojasnio i koje će aktivnosti ostati aktivne na Legacy konzolama. Heroic misije i Strikeovi će i dalje biti dostupni u legacy verzijama kao i Daily i Weekly Crucible Challenges. Tri postojeća Raida i weekly challenge na TTK će i dalje biti dostupni. Prison of Elders i Armsday će isto tako biti i dalje dostupni.

Xur, poznati merchant koji se pojavljuje svaki vikend, je dobio velike promjene pa tako više neće prodavati zasebne armore i oružja već samo exotic engrame za Year 2 i Legacy Year 1 opremu. Nastavit će sa prodajemo heavy municije, Three of Coins, Motes of Light i Glass Needle predmeta.

Trials of Osiris i Iron Banner, popularni PvP događaji više neće biti dostupni last gen igračima. Poput Rise of Iron ekspanzije, last gen igrači neće dobivati budući sadržaj pa čak ni live evente poput Sparrow Racing League ili Crimson Days.

Rise of Iron ekspanzija izlazi 20. rujna za PlayStation 4 i Xbox One, a pravi nastavak za Destiny se očekuje iduće godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.