Potpuna fuzija Xboxa i PCa započinje u kolovozu

Uskoro novo veliko ažuriranje za Windows 10.

Napisao  Četvrtak, 30 Lipanj 2016

Microsoft je objavio kako će veliko Windows 10 Anniversary ažuriranje biti dosupno 2. kolovoza ove godine, te će biti besplatno za sve korisnike. Ažuriranje donosi Windows Ink, što će korisnicima omogućiti ručno pisanje po ekranu, Sticky Notesima, pa čak i unutar Office paketa. Cortana će biti dostupna odmah sa Lock ekrana, kako i priliči dobrom asistentu, te ćemo moći postavljati pitanja, odabrati glazbu ili postaviti podsjetnik prije samog ulaska u sustav. Zanimljiva mogućnost Cortane je da će moći pamtiti ključne riječi i informacije, poput primjerice vašeg parkirnog mjesta u zračnoj luci.

Microsoft je najavio i efikasniji i brži pretraživač Edge, koji bi ovaj put trebao biti i učinkovitiji u zauzimanju resursa sustava. Najavljene su i promjene unutar antivirusnog rješenja Windows Defender sa novim načinom zakazivanja skeniranja računala, novim notifikacijama i obavijestima nakon obavljenog pregleda i detekcije neželjenog softvera. Zanimljiv je napor Microsofta kako bi Windows 10 bio što više zastupljen u školstvu, pa će ažuriranje implementirati Modern Classroom, pomoću koje će pomoći učiteljima prilikom postavljanja računala u učionici, te će im biti lakše kreirati testove na bazi pretraživača pomoću aplikacije Take a Test, gdje je okruženje lišeno kopiranja ili pristupa datotekama.

Ono što nas zanima su igre, a s novim ažuriranjem dolazi Xbox Play Anywhere. Pomoću ovog programa možete samo jednom kupiti igru i igrati je na vašem PCu sa operativnim sustavom Windows 10 i na Xbox One konzoli. Sav napredak se dijeli između dvije platforme, sve sačuvane lokacije unutar igre, te svi osvojeni trofeji za pojedini naslov. Microsoft je najavio da će svaki novi naslov podržavati Xbox Play Anywhere kojemu možete lako pristupiti putem Windows trgovine. Anniversary ažuriranje će biti dostupno i na novom Xbox One S sa početnom cijenom od 299$, te 399$ za limitiranu ediciju Xbox One S sa diskom od 2 TB koja će biti dostupna u kolovozu.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1