Šuška se o još jačem PS4 Neu

Glasine o novom, ojačanom izdanju PS4 intenzivirale su se nakon što je Microsoft na nedavno održanom E3 sajmu u potpunosti razotkrio detalje o svojoj 4K konzoli, radnog imena Scorpio. Iako se mislilo i da je o novom PS4 sve već manje više poznato, nove glasine ukazuju na jedan sasvim novi aspekt koji bi uvelike mogao utjecati na konačne specifikacije nove Sonyeve konzole.

Napisao  Petak, 01 Srpanj 2016

 U nedavnoj analizi Xbox Scorpia i PS4 Nea raščlanili smo performanse tih konzola u kontekstu podrške za 4K rezoluciju te VR igranje. Prema tada dostupnim informacijama, PS4 Neo znatno je zaostajao za Xbox Scorpiom u pogledu podrške za 4K igranje te je nativno izvođenje te rezolucije u modernim igrama na PS4 Neu bilo gotovo neizvedivo. Međutim, prema novim glasinama sa NeoGAF foruma, Sony u pripremi ima 2 modela PS4 Nea od kojih nam je dosad bio poznat samo jedan, slabiji model.

Prvi model ima 4.2 TF GPU snage te za CPU koristi ojačane Jaguar jezgre. Taj model koštao bi 399$ te bi tako na izlasku imao istu cijenu kao i PS4.

Drugi model ima GPU snage 5.5 TF te CPU nove generacije koji nije baziran na slabim i štednim Jaguar jezgrama. Taj model koštao bi 499$ na izlasku.

Sony oba modela razvija već dulje vrijeme te shodno tome možemo zaključiti kako razvijanje jačeg modela nije tek puki odgovor na performanse Xbox Scorpia već plansko odmjeravanje optimalne strategije za novi PlayStation.

Izborom jačeg modela, PS4 Neo zaostajao bi tek 10% za performansama Xbox Scorpia, a možda i kudikamo manje budući je vrlo izvjesno da će Microsoft rezervirati jedan dio snage za (multi) funkcionalnosti OS-a (Microsoft u pravilu veći dio snage rezervira za OS nego što je to slučaj sa konkurentskim konzolama).

PS4 Neo prema zadnjim glasinama očekuje se već do kraja godine a najkasnije tijekom prvog tromjesječja iduće godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1