Quake Champions je PC ekskluziva jer su konzole hardverski preslabe

Kao što je poznato, nadolazeći id Softwareov FPS Quake Champions neće doći na PlayStation 4 i Xbox One. Jedan od najvećih razloga zašto je to slučaj nedavno je otkriven od strane šefa studija Tima Willitsa.

Napisao  Petak, 01 Srpanj 2016

Nakon što je na ovogodišnjem E3 najavljen Quake Champions, Willits je istaknuo kako je igra namijenjena novim igračima, ali da također zadržava izazov i kompetitivnu igru kojom se Quake serijal proslavio.

„Prije 20 godina, Quake je postavio standarde za kompetitivnu igru s više igrača, dok je u isto vrijeme pomaknuo granice za grafičku prezentaciju i igrivost. Quake Champions ostaje vjeran Quake tradiciji, te ujedno zadržava brzinu i igrivost kakvu Quake fanovi očekuju“, zaključio je Tim Willits.

Kako bi zadržao autentični Quake štih, Willits je istaknuo da će se Quake Champions vrtjeti s mogućnošću osvježavanja u 120 Hz i otključanim framerateom.

„Zbog toga je ovo PC igra. Bez isprika, bez ograničenja. Iako ni ja osobno ne mogu vidjeti razliku između 60 fpsa i 120 fpsa, postoje ljudi na profesionalnoj sceni kojima je ta razlika zamjetna i bitna. Oni su važni za id Software i ne možemo si dozvoliti da ih izgubimo“, izjavio je nedavno Willits i za Gamespot.

Willits je naposljetku priznao da možda ipak postoji mogućnost da vidimo Quake Champions i na konzolama (vjerojatno na novim i hardverski jačim modelima koji dolaze u narednih godinu i pol dana?), ali kako je fokus na e-sports scenu i turnire važniji od toga, dakle isključivo na PC.

Datum izlaska Quake Championsa još uvijek nije najavljen.

gibanica
2016 Srp 01 09:08:53 PM
top kek

samo se nadam da nije heroes fps nego quake kakav je bio
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1