VR iskustvo nabolje je kod igranja kratkih igara, kaže Sony

Izlika ili činjenica?

Napisao  Nedjelja, 03 Srpanj 2016

VR igranje ubrzano dobiva na popularnosti. Dok proizvodnja HTC Vivea i Oculus Rifta ne može pratiti potražnju, na tržište tek treba doći uređaj s najvećim potencijalom za uspjeh, PlayStation VR. Predviđa se da će Sony do kraja tekuće godine proizvesti 6 milijuna VR uređaja, što uz povoljniju cijenu i masovnost PS4 konzola garantira uspjeh. Ipak, PS4 kaska po snazi za modernim PC računalima, stoga će igrači na konzolama imati nešto inferiornije iskustvo od onih s jačim PC konfiguracijama. Što dovodi do toga da, uz iznimku s Resident Evil 7, sve do sad prikazane VR igre većinom su kratka iskustva i kao takva bude sumnje kod igrača. Što ako PS VR ne može ponuditi ozbiljno igraće iskustvo, te ako se radi samo o "gimmicku"?

To je zanimalo i investitore, gdje je ovaj tjedan na sastanku s istima, predsjednik SIE Andrew House izjavio:

Volim PS VR gledati više kao iskustvo vožnje u lunaparku, koje je relativno kratko ali je intenzivno i izrazito ugodno. Veliki plus kod PS VR igara je to da, za razliku od konvencionalnog iskustva iz videoigara koje proizlazi iz "blockbusterske" produkcije i kompleksnih mehanika, one mogu ponuditi jednostavniji pristup, dok je iskustvo i dalje veoma pozitivno. Korisnici VR igara dobvaju nešto što nikad prije nisu imali prilike osjetiti i tu veliki potencijal.

Pokušavaju li se to iz Sonyja već izvuči iz ralja visokih očekivanja igrača? PS VR - ozbiljno igranje ili samo smicalica? Otkriti ćemo to jako brzo, jer PS VR na police dućana stiže već 13.10.

 

Nexus
2016 Srp 03 12:09:57 PM
Pa i izlika i činjenica.
Više od 30-45 min igranja na VR-u nije niti malo zdravo.
Fenix
2016 Srp 03 01:33:51 PM
Ima neka znanstvena studija koja to dokazuje?
Zero
2016 Srp 03 02:15:30 PM
Ovo samo ide u prilog prethodnim izjavama osoba koje su isprobale sve dostupne VR uređaje i koje se slažu da je PS VR najmanje ugodan na duže vrijeme. No postoje i razlozi za to, PS VR nije ni cjenovno na toj razini da bude kvalitativno au pair s Viveom i Oculusom, a tu je i problem slabijeg PS4 koji ne može pružiti isti ugođaj kao konfiguracija s GTX 970 karticom koja je minimum za ugodno VR iskustvo na PC-u.

Sony treba igrati na kartu igara koje će pametno koristiti VR, dovoljno da ljude impresioniraju i zabave na kraće vrijeme. Ekskluzive ili igre koje će koristiti prednosti Nea bi mogle biti druga priča i sigurno će ponuditi ugodniji doživljaj bez potencijalnog izazivanja mučnine.
Nexus
2016 Srp 03 05:24:52 PM
Quote:

Ima neka znanstvena studija koja to dokazuje?
U najmanju ruku nije zdravo za vid...displej koji stoji nekoliko centimetara od očiju sigurno nije dobar za oči.
S1r1uS
2016 Srp 03 08:50:08 PM
Koliko god da je imerzija dobra mislim da to sve brzo dosadi i sigurno ce bolit oci, vrat glava i sta sve ne zato ce i jedina opcija biti igranje kratkih igara.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1