Majka kroči šumom u potrazi za svojim sinom

Through the Woods će biti prava poslastica za ljubitelje psiholoških horor igara.

Napisao  Četvrtak, 21 Srpanj 2016

Nalazite se u šumi na zapadnoj obali Norveške u ulozi majke koja pokušava pronaći svog nestalog sina, a pogled iz trećeg lica i psihološka horor tematika nagovještavaju da bi Through the Woods mogao biti veliki hit i pravo osvježenje žanra. Kroz dinamičko pripovjedanje igrate u ulozi majke koja opisuje događaje koji okružuju nestanak njezinog sina, a cijela priča ima duboke temelje u nordijskoj mitologiji, te norveškim narodnim pričama i pripovijetkama.

Glavni pisac ovog naslova, Dan Wakefield, je istaknuo sljedeće:

"Česta karakteristika psiholoških horora je u tome da počinjete gubiti liniju između onoga što je stvarno i onoga što nije. Možda suptilno počinjete sugerirati da je lik pomalo nestabilan ili kako određeni događaji nisu stvarni. Pokrećete opasno pitanje "Je li sve to u njihovoj glavi?" Shvatili smo da ne želimo ostaviti na igraču da odluči ili se pita je li ono što gleda zaista stvarno. Da, to se događa. Ono što se događa je nemoguće, ali je istodobno i stvarno."

Sa ovom igrom norveški indie studio Antagonist pokušava prikazati šumu onako kako su je vidjeli kao djeca, sa svim zastrašujućim i tajnovitim osjećajima dok su potpuno sami lutali njome. Through the Woods je uspješno prošao financiranje koje je provela zajednica, a igra je još u razvoju, dok je izlazak predviđen za listopad ove godine.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1