Bungie napokon detaljno objasnio što nas čeka u novoj ekspanziji za Destiny

Rise of Iron donosi više Lighta, novi "social space", co-op arenu i mnoštvo sitnih noviteta.

Napisao  Srijeda, 03 Kolovoz 2016

Nova velika ekspanzija (kako trenutno stvari stoje bit će i posljednja prije drugog nastavka) za Destiny izlazi sljedeći mjesec, a Bungie je do sad bio relativno šutljiv o mnogim detaljima koji su zanimali igrače. U velikoj i opširnoj temi Game Informera developer je otkrio brojne promjene, dodatke i mogućnosti koje stižu u Rise of Iron.

Jedna od stvari o kojima se najmanje znalo i koja je mnoge zanimala je novi "social space" koji će se zvati "Felwinter Peak". Kao što je Bungie već ranije objavio, igrač će morati završiti quest u kojem će novo područje osloboditi od nove vrste neprijatelja koja stiže s Rise of Iron - Fallen Devil Splicers. Nakon što se to obavi, igračima će biti dostupan novi veliki prostor s novim "vendorima" koji će imati nova oružja i zadatke.

"Felwinter Peak sadrži mnoge tajne. Cijeli jedan dio će biti zaključan, osim tijekom posebnih događanja, a postojat će i nekoliko tajnih puteva do tih dijelova mape", rekao je za Game Informer Christopher Barret, kreativni voditelj tima koji radi na ekspanziji.

Felwinter Peak nalazit će se blizu Plaguelandsa, nove zone koju će Bungie dodati u igru. Kao i sa svakim područjem u Destinyju, i ovo će se moi detaljno istražiti, a sve će pokušati otežati mutirana verzija Fallena - Devil Splicers. Oni će, naravno izgledati drugačije od Fallena i imat će drugačije osobine. S novim područjem dolazi i nova priča u kojoj će se saznati više o Lordu Saladinu (za one koji slučajno ne znaju, no "organizira" Iron Banner) i Iron Lordsima, a dobit ćemo pet misija. Naravno, uvijek ćemo se požaliti na kratko trajanje, ali bismo trebali dobiti dosta animacija kojima će biti objašnjena pozadine cijele priče. Nakon završetka "glavne" kampanje, igrači će biti nagrađeni većim brojem misija i "questova", baš kao što je to bio slučaj s The Taken Kingom.

Jedan od noviteta bit će i nova co-op arena, Archon's Forge. Runde u toj areni bit će kraće nego u Prison of Elders, ali nešto opsežnije od Court of Oryx. Arena će biti dostupna nakon završetka kampanje, a Bungie kaže da će se moći igrati i s igračima koji se tamo zateknu. Sve završava borbom protiv "bossa" koji baca ekskluzivnu opremu. Da bi se pokrenula nova arena, bit će potrebno imati nešto što se naziva "SIVA offering" (SIVA je virus zbog kojeg su Falleni mutirali u Devil Splicerse), a sve funkcionira slično runama koje su potrebne za Court of Oryx.

rise 2

Oružja i oklopi također će doživjeti promjene i nadogradnje. Sjećate se Guardiana koji je u prvom najavnom traileru koristio plamenu sjekiru? Zapravo se radi o Relicu na koji će se moći naići tijekom igre, a municija mu se obnavlja kad igrač njime izvodi slabije napade, a troši se puno brže jačim napadima i udarcima. Ako igrač drži municiju iznad određenog nivoa, radit će dvostruku štetu.

S ekspanzijom stiže i osam novih "artifacta" koji će sad nešto i značiti jer Guardianu daje neke nove sposobnosti. Artifact "The Memory of Radegast" dat će, recimo, mogućnost da se mačem odbiju projektili. Nove "Artifacte" igrači će moći dobiti kompletiranjem tjednih zadataka koje će davati lik Tyra Karn.

Nikoga ne iznenađuje što će Light porasti na 385, a sljedeće povećanje bit će na 400, što će se dogoditi tek kad stigne težina "hard" za novi raid u Rise of Iron (bit će to nekoliko tjedana nakon same ekspanzije, a raid će se zvati "Wrath of the Machine").

Bungie je ranije ove godine predstavio predmete "Chroma", a u Rise of Irona stižu slični kozmetički dodaci koji se zasad nazivaju "Ornaments" (ovo bi se moglo promijeniti). Ornamenti bi zapravo trebali biti različiti "skinovi" za opremu koji se mogu staviti na oklope i/ili oružja. Tako će se moći, recimo, promijeniti izgled egzotičnim oružjima.

Također je otkriveno da će se vratiti i dva sezonska "eventa", Festival of the Lost za Halloween i Sparrow Lacing League koji bi mogao ponuditi nešto više od čistog utrkivanja kad smo ga igrali 2015.

Ekspanzija Rise of Iron stiže 20. rujna za PS4 i Xbox One, a kao što je već od ranije poznato, konzole prošle generacije bit će izostavljene.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16