Hrvatska reprezentacija u FIFA-i 17? Evo što HNS ima za reći o tome

Već neko vrijeme šuška se o povratku Hrvatske nogometne reprezentacije u FIFA-u.

Napisao  Petak, 19 Kolovoz 2016

Nova FIFA stiže krajem idućeg mjeseca, točnije 27. 9. Kao što znamo, Hrvatske u FIFA-i nema još od davne 2012., navodno jer naš nogometni savez traži previše novaca za ustupanje licence Electronic Artsu, izdavaču igre. Istovremeno, HNS izgleda ima usuglašene uvjete s Konamijem, izdavačem PES-a, pa tako već duži niz godina imamo prilike voditi naše igrače u toj igri.

CpcIR7eUEAARWMr.jpg

Ilustracija – reprezentacije o kojima se nagađa.

Međutim, u posljednje vrijeme na internetu se šuška o tome kako se Hrvatska nogometna reprezentacija, zajedno s još deset drugih, vraća u novoj FIFA-i 17. Istovremeno, nekolicina igrača koji imaju prilike testirati FIFA 17 Career Mode su kao menadžeri dobivali ponude da preuzmu upravo Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Kontaktirali smo HNS

Iskoristili smo priliku te poslali službeni upit Hrvatskom nogometnom savezu od kojih smo dobili ovaj odgovor:

 „U ovom trenutku ne mogu vam potvrditi ili demantirati dogovor s EA-om za Fifu 17.”

HNS, 19. 8. 2016.

Ipak, moramo primjetiti kako se ovaj odgovor razlikuje od onoga koji smo dobili kad smo poslali upit HNS-u u veljači. Tada smo dobili ovakav odgovor:

„Licence nisu ekskluzivne. Kada je Konami pokazao interes, nije bilo potrebno puno vremena da se uspješno dođe do dogovora, jer naravno da Hrvatski nogometni savez želi vidjeti hrvatsku reprezentaciju u navedenim igrama. No, EA trenutno ne pokazuje taj interes, a zašto – to je pitanje za tu kompaniju.”  

HNS, 15. 2. 2016.

Dakle, možemo zaključiti kako se u šest mjeseci nešto promijenilo. Očito je, pregovori su u tijeku, a jasno je i to da HNS ni s jednim izdavačem nema potpisan ekskluzivan ugovor. 

Nadamo se pozitivnom ishodu pregovora, a najzadovoljniji bismo na kraju trebali biti mi gameri. Igrati s našom reprezentacijom istovremeno, u obje igre – e, to bi bilo nešto!

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.