PlayStation Now stigao na PC (ažurirano)

Upravo smo dobili mogućnost igranja igara PlayStation 3 igara na PC-ju.

Napisao  Srijeda, 24 Kolovoz 2016

24. 8., 19:00 | AŽURIRANJE VIJESTI:

PlayStation Now je, kao što smo i najavili, postao dostupan na PC-u u Velikoj Britaniji, Belgiji i Nizozemskoj. Ako posjedujete VPN, aplikaciju možete preuzeti ovdje. Mjesečna pretplata za Britansko tržište iznosi £12.99, što bi otprilike iznosilo 115 kuna.

 


Za one koji slučajno ne znaju, PlayStation Now je Sonyjeva usluga za "streaming" PlayStation 3 igara, a na PlayStation Blogu potvrđeno je da će aplikacija stići na Windowse, odnosno PC. Uz aplikaciju bit će moguće kupiti DualShock 4 USB Wireless Adapter, za potpuno uživanje u bežičnom igranju.

Aplikacija PlayStation Now od danas bi trebala biti dostupna u Velikoj Britaniji, Belgiji i Nizozemskoj, za američku regiju nije objavljen točan datum, a upit o tome kad bi aplikaciju mogli koristiti kod nas poslali smo u PlayStation Hrvatska.

psnow tekst

Kao okvirna informacija, dobro će doći podatak da se u Velikoj Britaniji usluga PlayStation Now naplaćuje 12,99 funti mjesečno, a u ovom trenutku dostupno je više od 300 igara za PlayStation 3. (LINK)

Sony je također objavio preporučene sistemske specifikacije potrebne za pokretanje usluge PlayStation Now na PC-ju:

  • Windows 7 (SP1), 8.1 ili 10
  • 3.5 GHz Intel Core i3, 3.8 GHz AMD A10 ili brži
  • 300 MB ili više prostora na hard disku
  • minimalni 2 GB RAM-a ili više
  • zvučna kartica
  • USB port
  • brzina interneta minimalno 5 Mbps, a preporučuje se izbjegavanje bežičnog spajanja na internet

psnow3 tekst

Da bi obilježio dolazak Joela i Ellie, Nathana Drakea, Kratosa, Ratcheta i Clanka i ostale ekipe na PC, Sony je najavio spomenuti DualShock 4 USB Wireless Adapter za 15. rujan. Prodavat će se po cijeni od 24,99 američkih dolara, a iz imena se veoma lako može zaključiti funkcija spravice. Adapter nije nužan za igranje, budući da se uvijek može koristiti USB kabel, no nakon što se uključi u USB port na PC-ju, automatski će, bežično, omogućiti sve funkcije samog gamepada.

Usluga PlayStation Now debitirala je još prošle godine, a bio je to način na koji je Sony omogućio igranje naslova za PlayStation 3, naravno, uz pretplatničku naknadu. Kad se pojavila, bila je to mogućnost da se na PlayStationu 4 odigraju propušteni hitovi, budući da Sonyjeve konzole u još uvijek ne znaju što znači "backward compatibility".

psnow2 tekst

Dolaskom ove aplikacije na računala, Sony je po drugi put prigrlio PC (ne smijemo zaboraviti ni Mac) kao relevantnu platformu, budući da je Remote Play za Windowse i Mac već dostupan na PlayStationu 4, što omogućuje korištenje i pristup konzoli na samom računalu.

Fenix
2016 Kol 24 07:05:30 PM
Dostupan je PS Now, vijest je azurirana.
Emilijo
2016 Kol 24 07:46:51 PM
Prije ili kasnije sve igre dodu na PC.
Ulogiraj se da bi komentirao.