Phil Spencer: Ne znam možemo li pobijediti Sony

Dok se trenutnoj generaciji konzola bliži drugi rođendan, nije tajna da je Xbox cijelo to vrijeme morao kaskati i nadoknađivati zaostatak za PlayStationom.

Napisao  Subota, 10 Listopad 2015

Sonyjeva platforma za igranje krenula je s velikom prednosti u prodaji. Iako su u Microsoftu uspjeli donekle smanjiti zaostatak, PS4 je još uvijek u ozbiljnoj prednosti. Zapravo, ta prednost toliko je velika da je pred Microsoftom pitanje može li se uopće oporaviti od gubitka.

- Ne znam. Znate i sami koliko traje jedna generacija. Sony ima veliku prednost i imaju vrlo dobar proizvod - odgovorio je Phil Spencer, šef Xboxa, na pitanje može li Xbox One pobijediti PS4.

- Prije tri tjedna bio sam na sastanku s managerima GameStopa u Las Vegasu. Bilo ih je oko 5000 i u razgovoru s njima sam saznao da im još uvijek dolaze kupci u trgovine koji misle da Xbox One neće moći pokrenuti rabljene igre - priča Spencer i objašnjava da je do razlike u prodaji došlo zbog gubitka povjerenja kupaca prije nego je sama konzola lansirana.

- Ponovno stjecanje povjerenja mušterije, gamera, je nevjerojatno teško. Moj tim više nije motiviran pobjeđivanjem Sonyja. Želimo pridobiti što je moguće više mušterija i želimo napraviti platformu koja je okrenuta korisnicima - dodaje šef Xbox divizije u zanimljivom intervjuu održanom nedavno na GeekWire Summitu. Isplati ga se pogledati u cijelosti.

Flipper
2015 Stu 03 09:16:01 PM
Niti mogu niti hoće. Don Mattrick je napravio toliko štete na početku Xbox One ere da je to čudo. Čitam i da isto i u Zyngi radi.:D
Ulogiraj se da bi komentirao.